Instagram ще започне да тества функцията за замъгляване на голите

...
Instagram ще започне да тества функцията за замъгляване на голите
Коментари Харесай

Instagram ще защитава тийнейджърите от излагане, като ги замъглява в личната кореспонденция

Instagram ще стартира да тества функционалността за замъгляване на голите изображения в персоналната преписка — това ще помогне за отбраната на младежите и ще ограничи опциите на измамниците. Meta, компанията, която има платформата, предприе тази стъпка, с цел да разсее опасенията по отношение на злонамереното наличие в своите приложения.

Технологичният колос е под напън от страна на Съединени американски щати и Европа, като компанията е упрекната, че прави приложенията си пристрастяващи и изострящи психологичните проблеми измежду младежите.

Новата функционалност за отбрана на поверителността в Instagram ще се основава на логаритми за машинно образование, работещи локално на устройството, което ще помогне за идентифициране на голотата в изображенията, изпратени през платформата. Функцията ще бъде задействана по дифолт за потребителите под 18 години — възрастните консуматори също ще получават съответното известие.

„ Тъй като изображенията се проучват на самото устройство, отбраната против голотата ще работи и в криптираните от край до край чатове, където Meta няма да има достъп до тези изображения — в случай че някой не избере да ни каже за тях “ — това изясни компанията.

За разлика от Фейсбук Messenger и WhatsApp, персоналните известия в Instagram не са криптирани, само че компанията споделя, че възнамерява да приложи криптиране и там. Meta също по този начин твърди, че създава технология, която да помогне за идентифицирането на сметките, за които се счита, че вземат участие в схеми за полово изнудване и потребителите, които взаимодействат с такива сметки, ще получават предизвестия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР