Instagram се оказа ефективен инструмент в ръцете на банда обирджии

...
Instagram се оказа ефективен инструмент в ръцете на банда обирджии
Коментари Харесай

Обирджии от Милано следят жертвите в Instagram


Instagram се оказа ефикасен инструмент в ръцете на тайфа обирджии в Милано
(снимка: CC0 Public Domain)

Банда от четирима крадци, за които се твърди, че стоят зад поредност от кражби на домовете на футболисти, телевизионни водещи и авторитетни лица в Италия, е употребила за задачите си обществената мрежа Instagram.

Четиримата обирджии с прякор „ крадци акробати ” са задържана в Милано, заяви. Твърди се, че бандата е следила придвижванията на известни персони и авторитетни хора в града посредством Instagram, преди да ограби домовете им.

Футболистът на Интер Ахраф Хакими, телевизионната водеща Дилета Леота и инфлуенсърът Елеонора Инкардона са измежду жертвите на бандата. През Instagram групата е шпионира деликатно задачите си, надничайки в вътре в домовете на жертвите и изучавайки вида прозорци.

Прякорът на бандата – „ крадци акробати ” – загатва за тяхното умеене и сръчност при изкачването на стените на постройките. Мъжете на възраст сред 17 и 44 години се обличали елегантно, с цел да се впишат в стила на кварталите, където живеели техните жертви.

Кадри от видеонаблюдение на една от кражбите демонстрира по какъв начин член на бандата следи обекта, до момента в който различен се изкачва в постройката и влиза през прозореца на жилището на първия етаж. След това крадецът отваря входната врата на дома за другите двама съучастници и дружно натъпкват плячката си в куфар, преди да избягат.
още по тематиката
Полицията оповестява, че поредицата от обири е почнала през юни предходната година, когато от дом на Леота са откраднати артикули на стойност 150 000 евро, в това число бижута, дизайнерски чанти и часовници Rolex.

Бандата също е обвинена, че стои зад кражбата на няколко часовника на Хакими, който се трансферира в Интер Милано от Борусия Дортмунд и живееше във краткотрайни квартири по време на обира през ноември.

Твърди се още, че бандата е откраднала през декември девет дизайнерски чанти и облекла от вкъщи на Инкардона, която има съвсем 500 000 почитатели в Instagram. Полицията е съумяла да изземе по-голямата част от плячката.

При следващия дръзновен грабеж в Милано през ноември тайфа въоръжени крадци нахлу в банка, пропълзявайки през канализационната мрежа, преди да открадне няколко сейфа и да избяга по същия метод. Крадците се сбиха с мениджъра на банката и държаха него и различен чиновник като заложници по време на обира.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР