Instacart оценява своето IPO на $30 на акция

...
Instacart определи цена от 30 долара на акция за своето
Коментари Харесай

Instacart определи цена от 30 долара на акция за своето първично публично предлагане, оценявайки компанията за доставка на хранителни стоки при поискване на около 10 милиарда долара.

Цената е в горната граница на очакванията, които варираха от $28 до $30 на акция. Очаква се Instacart да започне да търгува във вторник на Nasdaq под тикер CART.

Текущата оценка на Instacart е рязък спад от 39 милиарда долара, които компанията струваше през 2021 г. на фона на бум, предизвикан от пандемия. Оттогава стойността му се срина, тъй като търсенето на услугите му започна да се стабилизира и някои служители на Instacart започнаха да усещат ефектите от рязък спад в поръчките. Конкуренцията също се увеличи от страна на Amazon и Walmart, тъй като те подобряват своите възможности за доставка на хранителни стоки.

В регулаторна декларация миналата седмица Instacart заяви, че има „история на загуби“, но „наскоро започна да генерира печалба“. За първата половина на 2023 г. той реализира 242 милиона долара печалба, в сравнение със загуба от 74 милиона долара за същия период преди година

Миналата година Instacart разкри нови предложения за разширяване на услугите, които предоставя на партньорите на дребно, включително натиск към по-бързи доставки, пространство, в което се конкурират редица нововъзникващи участници.

Компанията може да получи топла реакция от инвеститорите, които миналата седмица дадоха на базирания в Обединеното кралство дизайнер на чипове Arm успешен дебют на Nasdaq. Тези акции завършиха първия си ден на търговия с 25% по-високо, което доведе до пазарна капитализация на компанията от около 65 милиарда долара. Arm беше най-голямото публично предлагане от две години, след като Rivian направи своя търговски дебют.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР