"Инспекцията по труда" във Враца започва проверки на всички земеделски

...
"Инспекцията по труда" във Враца започва проверки на всички земеделски
Коментари Харесай

Във Врачанско започват ударни проверки на еднодневните трудови договори

"Инспекцията по труда " във Враца стартира инспекции на всички аграрни производители и компаниите, сключващи еднодневни трудови контракти. Ще бъдат проверявани и таксиметровите компании, съобщи на конференция шефът на инспекцията Румен Младенов.
Проверени са 120 предприятия, като са установени 517 нарушавания. Целта на осъществените инспекции е реализиране на ефикасен надзор за съблюдаване на законодателството и заетостта.
268 от установените нарушавания са свързани с липса на документи за заплати, работно време и отпуски. Други 152 са свързани с липса на документи за инструктажи и образование.
Експертите са открили и 77 нарушавания по техническата безопастност на личния състав и 20 свързани с хигиената на труда.
Издадени са наказателни постановления на 15 компании с общ размер 9 500 лв.. Контролните органи са връчили и 488 наставления, спрели са 12 машини и са създали 9 устни забележки, коита са изпълнени навреме.
Румен Младенов подсети, че към този момент повече от година компаниите могат да се възползват от нова интерактивна система с материали, която демонстрира ефикасни резултати. Софтуерът е създаден в изгода и облекчение на работодателите. Системата е направена по план „ Оптимизация и нововъведения в ИА ГИТ “ и е финансирана по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР