Инспекцията по труда в Пловдив започва проверки за спазване на

...
Инспекцията по труда в Пловдив започва проверки за спазване на
Коментари Харесай

Инспекцията по труда в Пловдив започва проверки за спазване на трудовото законодателство в селското стопанство

Инспекцията по труда в Пловдив стартира инспекции за съблюдаване на трудовото законодателство в селското стопанство, сподели шефът й Атанас Черняев.

До края на образователната година в бранша инспекторите по труда особено ще наблюдават за наемането на малолетни лица на полето. При определяне на такива, във всички случаи, без значение дали поставят труд или не, ще се осведоми Районното ръководство по обучение /РУО/, посочи Черняев и добавя, че концепцията е да се откри, дали малолетните посещават учебно заведение и в случай че не - да се работи за връщането им в клас.

Наемането на лица, ненавършили 18 година, без позволение от Инспекцията по труда е закононарушение, заради което предстои на наказателно гонене, напомня той.

При инспекциите в селското стопанство като цяло ще се обръща особено внимание на законосъобразното наемане на служащи за сезонна претовареност, което включва еднодневни трудови контракти. За да облекчи администрирането на еднодневните контракти е надграден софтуерът за даване на образците на същите за да бъдат предоставяни онлайн когато и да е, даже в извънработното за администрацията. Създадена е и опция за непосредствено генериране на данни на служащи, които към този момент са били наети от даден аграрни собственик и информацията за тях е въведена в системата, разяснява Атанас Черняев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР