Инспекцията по труда в Пловдив състави акт на имотната агенция

...
Инспекцията по труда в Пловдив състави акт на имотната агенция
Коментари Харесай

Инспекция по труда глоби шефката на имотна агенция в Пловдив, която не плаща заплата на служителка

Инспекцията по труда в Пловдив сформира акт на имотната организация " Дом за мен " ЕООД, откакто откри, че шефът на компанията Албена Митова не е изплатила дължима заплата на една от служителките си.

Припомняме, че с TrafficNews се свърза ощетената Пепа Славова от Пловдив, която описа, че е наета по програмата " Заетост за теб " към Агенция по заетостта към брокерската компания, само че не е получила всички дължими хонорари от работодателя си.

На 17 май 2021 година, дамата подписва трудов контракт с работодателя " Дом за мен " ЕООД - организация за недвижими парцели. Наемат я за период от 9 месеца на позиция " брокер, недвижими парцели ", като възнаграждението в размер на 650 лв. е уговорено за ежемесечно погашение. Жената обаче не получава заплатата си за ноември, а през първата половина на декември шефката ѝ изяснява, че няма работа. Славова излиза първо в болничен, защото има процедура, обвързвана със положението ѝ, което постанова 75% ТЕЛК за трайно понижена продуктивност. После дамата е пусната в неплатен отпуск.

Заплати обаче не получава- нито за ноември, нито за работните дни от декември. Припомняме, че кореспондент на TrafficNews се свърза с шефа на организацията Албена Митова, която пък съобщи, че шеф на Славова не е тя, а Бюрото по труда. От Агенцията по заетостта изрично опровергаха това. Видно и от трудовия контракт шеф е точно " Дом за мен ". На второ място Митова се опита да се оправдае, че не е получила парите за възнагражденията от Бюрото по труда, само че от Агенцията по заетостта разрушиха и този мит - заплатите се дължат от работодателя, а програмата е само като обезщетителна помощ, която не е объврзана с изплащането на възнаграждението към служителя.

За случая бе алармирана Инспекцията по труда , която е направила инспекция в имотната организация. От службата са открили, че има съществени нарушавания от страната на Митова, а точно, че тя не е изплатила заплатата на служителката си. Инспекторите са съставили акт за нарушавания на компанията, формирано е и наложително наставление за погашение на заплатата в период до 8 февруари 2022 година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР