Инспекцията по труда в Пловдив прикрива скрити трудови договори на

...
Инспекцията по труда в Пловдив прикрива скрити трудови договори на
Коментари Харесай

Инспекцията по труда в Пловдив прикрива скрити трудови договори

Инспекцията по труда в Пловдив прикрива скрити трудови контракти на треньори по плуване, обявиха за ABCnews възмутени родители и адвокати. Според тях службата би трябвало да бъде разследвана от Инспектората на Министерството на труда и обществената политика. Става въпрос за двама треньори по плуване в Пловдив. Иванка Ишева работи в плувен клуб "Пловдив 2019 " с деца, без да има ценз и без да заплаща осигуровки, обясниха те. Тя преподава на общинския басейн "Младост " в Пловдив и на басейн "Тримонциум ". Ишева работи всеки ден от 13.00 ч на басейн "Младост " без трудов контракт, като прави начално образование в часове за свободно плуване на жители. Вторник и четвъртък от 16 и 17 часа е без контракт и на басена на хотел "Тримонциум ", а в събота и неделя заран е до обяд, разясниха родителите.

По същия метод работи и треньорът Атанас Кръстанов. Той имал трудов контракт на 8 часа на частния басейн ВСИ в Пловдив и втори трудов към спортно учебно заведение "Васил Левски " в Пловдив. Родителите се питат по какъв начин работи без контракт и незаконно в Детска градина "Албена ", на ул. Горно броди 44. В градината бил вторник, четвъртък и петък от 10:00 ч.

Инспекцията по труда в Пловдив прави инспекции по съблюдаване на трудовото законодателство на състезателен комплекс „ Младост 91 “, Сдружение „ Плувен Клуб Пловдив 2019 “, „ Тримонциум Принцес хотел “ АД и на ДГ „ Албена “, които се намират в Пловдив, оповестиха от институцията в писмо до ABCnews.bg, която се управлява от Атанас Чернаев. „ При осъществените инспекции не са открити нарушавания, свързани с пораждане и реализиране на трудовите правни отношения с визираните лица. Относно активността на лицата на упоменатите обекти е открито, че същата е уредена с контракти по Закона за отговорностите и договорите, така наречен цивилен контракти. В рамките на осъществената инспекция, както и от дадените писмени пояснения, не е открито битие на трудови правни отношения с работодателите, които ги стопанисват, доколкото лицата нямат уговорено хонорари с непрекъснат темперамент и уговорено работно време с тях “, обясниха от Инспекцията по града в Пловдив.

Интересен миг е, че проверяващите пропущат няколко обстоятелството. На басейните има графици за работа на чиновниците, без значение дали са на трудов или цивилен контракт. Излиза, че те не са тествани. Треньорите постоянно организират занятия и са на терен. Децата също имат карти и постоянни визити, а службата си затваря очите, разясниха родители и адвокати. Според тях Иванка Ишева не има подготовка да бъде треньор. Тя нямала документи в регистрите на Министерството на младежта и спорта. Освен това работи и на двете места единствено по цивилен контракти. Юристите настояват, че това са скрити трудови контракти и прикриване на осигуровки.

От Инспекцията по труда обясниха, че Атанас Кръстанов има трудов контракт на 8 часа на басейна на ВСИ. Разполага и с втори контракт на 4 часа със спортно учебно заведение „ Васил Левски “. Родителите и юристите са възмутени по какъв начин има цивилен контракт с детската градина „ Албена “. Не е ясно в кое време работи в детската градина откакто повече от 12 часа дневно един човек не може да извършва активност по Кодекса на труда.

Според родителите и юристите, Инспекцията по труда в Пловдив прикрива нарушаванията и би трябвало да бъде разследвана от Инспектората на Министерството на труда и обществената политика. Те имат намерение да подадат сигнали до централата на Инспекцията по труда и до министерството. Отделно ще сезират и Националната организация по приходите да ревизира договорите./ABCnews
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР