Инспекцията по труда установи 8246 нарушения при 1440 проверки в

...
Инспекцията по труда установи 8246 нарушения при 1440 проверки в
Коментари Харесай

Инспекцията по труда установи 8246 нарушения в курортите ни през летния сезон

Инспекцията по труда откри 8246 нарушавания при 1440 инспекции в границите на дейния летен сезон.  Това значи, че контролните органи са разкрили приблизително към 6 нарушавания на инспекция.

Общо заетите в тестваните обекти със сезонен темперамент в морските курорти са 35 000 души. Нарушенията, свързани с наредбите по реализирането на трудовите правни отношения, са 4578 на брой. От тях по заплащането на труда са открити 894 нарушавания, а по работното време - 1000. Установените случаи на работа без трудов контракт са 158. Нарушенията по обезпечаване на здраве и сигурност при работа са 3578.

Установени са 44 жители на трети страни, които са полагали труд без позволен достъп до пазара на труда в България. При всеки подобен случай контролните органи са проверявали спазването на условията на трудовото законодателство от позиция на наемането, работното време, заплащането на трудовото заплащане, както и дали са обезпечени здравословни и безвредни условия на труд, за да се откри има ли риск за трудова употреба.

Констатирани са 36 малолетни да работят без позволение от Инспекцията по труда.

В хода на инспекциите по морските курорти са издадени 435 акта за административно нарушаване.

Инспекцията по труда припомня на работещите, че когато се съгласяват да поставят труд без трудов контракт или договорят по-кратко работно време от действителното и по-ниско заплащане от получаваното, те губят трудови и осигурителни права.

Фиктивните клаузи в трудовите контракти лимитират и опциите на контролните органи за отбрана на правата на работещите, защото те са възпрепятствани да съберат безспорни доказателства за действително положения труд и действителния размер на възнаграждението.
 Национална агенция за приходите потегля по Черноморието в търсене на заплати
Национална агенция за приходите потегля по Черноморието в търсене на заплати " под масата "

Планирани са над 10 000 инспекции по методите " скришен сътрудник " и " очевидно наблюдаване "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР