Инспекцията по труда (ИА ГИТ), в партньорство с Изпълнителна агенция

...
Инспекцията по труда (ИА ГИТ), в партньорство с Изпълнителна агенция
Коментари Харесай

Инспекцията по труда се включва в европейска кампания в транспорта

Инспекцията по труда (ИА ГИТ), в партньорство с Изпълнителна организация " Автомобилна администрация “ (ИА АА), се включва в Седмица на действието на Европейския орган по труда (10 – 16 октомври 2022 г.).

Инициативите, които ще бъдат извършени през интервала, са ориентирани към съблюдаване на законовите условия в превоза и шерване на положителни практики сред контролните органи по използване разпоредбите на Пакет " Мобилност “ на Европейски Съюз.

В рамките на Седмицата ИА ГИТ и ИА АА провеждат взаимни инспекции с румънските си сътрудници в региона на гр. Русе, осъществени с поддръжката на Европейския орган по труда. Представители на двете институции ще вземат участие в такива инспекции и в други страни - членки на Европейски Съюз.

През Седмицата на действието ще започва и осведомителната акция на Европейския орган по труда " Пътят към обективен превоз “. Тя е ориентирана към повишение информираността на водачите и операторите по отношение на техните права и отговорности на пътя при транспорти на товари и пасажери. Като сътрудник в акцията България ще се включи с начинания, проведени взаимно от ИА ГИТ и ИА АА.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР