Инспекцията по околна среда в Перник започна проверки на 8

...
Инспекцията по околна среда в Перник започна проверки на 8
Коментари Харесай

Заради пяната в Струма: РИОСВ-Перник проверява 8 предприятия

Инспекцията по околна среда в Перник стартира инспекции на 8 предприятия в града, откакто в последните дни пяна покри повърхността на река Струма. Според тях към този момент е явен евентуалният източник на замърсяването, само че дефинитивни резултати няма да има най-малко още седмица.

„ Колегите в една от компаниите с произвеждане на шампоани и душ гелове са видели в самото произвеждане потребление на детергенти и такава сходна пяна като в реката”, сподели за Людмила Халачева, която е специалист в РИОСВ-Перник.

От компанията обаче отхвърлят да са предизвикали замърсяването.
Замърсяване на река Струма в региона на Перник Резултатите от взетите проби на водата ще са подготвени в границите на две-три седмици
„ Даже ги помолихме и се разбрахме да пуснат някакъв маркер при нас – пъстър. Ние сме заустени там, където са ни дали и което е утвърдено по чертеж от общината. Къде отива оттова водата, в действителност – нямаме визия, само че желаеме да разберем. Нашите артикули са 95% натурални и 95% биоразградими. Нямаме отходни химически продукти”, сподели за bTV Димитър Москов, който е шеф на компанията.

Поредното замърсяване на реката в града отвори остаряла рана за перничани. Сред тях е и Росен Младенов, който си спомня доста сходни случаи.

Снимка: btvnovinite.bg

„ През годините сме я виждали и жълта, и сива, и каква и ли не. Видите ли този шампоан ли e, не знам какво е, то не вреди на рибите. Няма такова нещо. Сега тъкмо те хвърлят хайвера. Убеден съм, че няма да се излюпи нито една дребна рибка”, сподели Младенов.

Засега не е изяснено изрично от кое място е тръгнала пяната. От РИОСВ-Перник ще чакат най-малко седмица, с цел да получат информация от ВиК към кои предприятия е вързана тръбата, откъдето е тръгнала пяната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР