Инспекторите в столицата са съставили 12 акта на заведенията, които

...
Инспекторите в столицата са съставили 12 акта на заведенията, които
Коментари Харесай

12 от заведенията, които не спазват новите мерки, се сдобиха с актове

Инспекторите в столицата са съставили 12 акта на заведенията, които отхвърлиха да съблюдават новите ограничения, съгласно които те би трябвало да работят до 22.00 часа и с до 50% от потенциала си.

Прези миналата нощ са инспектирани 20 обекта на територията на София.

От браншовите асоциации на ресторантьорите намират новите правила за дискриминационни, тъй като по думите им са ориентирани единствено към заведенията за забавление и заведенията за хранене. В същото време 80% от личния състав е имунизиран.

Заведенията в София съблюдаваха заканата си и не се съобразиха с новата заповед на районната здравна ревизия. Всички нощни заведения на столицата всеобщо работеха. Институциите пък отвърнаха на неподчинението с огромни инспекции с представители на 5 институции - РЗИ, Столична дирекция на вътрешните работи, Икономическа полиция, Агенцията по храните и пожарна сигурност.

Сборният пункт на проверяващите беше пред постройката на Столичната районна здравна ревизия. След малко съгласуване на дейностите екипите се разпределиха и потеглиха в разнообразни направления. Българска национална телевизия наблюдава инспекциите в " Студентски град ".

Още в първото заведение - битов ресторант с жива музика, беше формиран акт на шефа, тъй като са отворени след 22.00 ч. В ресторанта не липсваха и гости, които продължиха да вечерят.

Второто заведение е наргиле-бар, което също не съблюдава заповедта и работи след 22.00 ч. Това обаче не е загадка, тъй като табела на входа ясно декларира, че заведението няма да съблюдава новите ограничения.

Част от посетителите се тормозиха от засиленото полицейско наличие и си потеглиха. Други просто бързаха да си лягат.

" Просто е 12 часа, а на следващия ден съм на работа ", споделя Александър. Той е срещу заведенията да затварят в 22.00 часа, тъй като съгласно него това не трансформира нищо.

От СРЗИ предизвестиха, че е допустимо да вършат инспекции всяка нощ.

" Заведението работи след 22.00 часа. Съставили сме акт на виновното лице за административното нарушаване. Контролът продължава, инспекциите са засилени ", сподели Моника Драгнева, контрольор в СРЗИ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР