Инспекторите са работили в екипи по двама души. На всеки

...
Инспекторите са работили в екипи по двама души. На всеки
Коментари Харесай

Единият от задържаните даяджии е съпруг на спецпрокурорка, вижте как са прибирали парите!

Инспекторите са работили в екипи по двама души. На всеки месец се прегрупирали, изясни заместничката на Спецпрокуратурата Даниела Начева на умишлен брифинг по случая със задържаниет инспектори от ДАИ - Блгаоевград.

Транспортните компании били предупреждавани за инспекциите и им било казвано какви документи да имат. Така от порядъка на хиляди левове са налагани дребни санкции. Инспекторите отчитали някаква активност, а сдруженията не плащали огромни санкции. За задачата плащали "такса " на инспекторите. И вместо 10 000, компаниите плащали 200 лв.. Стигало се до там, че били подправяни товарителници, с цел да се наложат фиктивни минимални санкции.

Парите били слагани в пликове, всяка компания плащала 300 евро. Сумите били давани с документите. А в края на деня парите били разпределяни. Голяма част от компаниите били на чужденци, а финансовата активност се движела от счетоводители с пълномощие.

Всеки ден били прибирани сред 1000 и 1200 евро.

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов съобщи, че създаването почнала по сигнали на хора, които плащали подкупи. Имали и оперативна информация. Инспекторите били следени от ноември предходната година.

Единият от арестуваните бил брачен партньор на обвинител от спецпрокуратурата, която била в отпуск от през вчерашния ден.

Задържаните са до равнище заместник-началник на структурата в Благоевград. За началника нямало доказателства.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР