Инспекторите от ДАИ-Благоевград са отчитали контролни дейности при проверяване на

...
Инспекторите от ДАИ-Благоевград са отчитали контролни дейности при проверяване на
Коментари Харесай

Транспортните фирми в Благоевград били научени как да влизат в ДАИ

" Инспекторите от ДАИ-Благоевград са отчитали контролни действия при регулиране на транспортни компании, а нарушаванията, които са правили те са били доста съществени, само че са били прикривани с известна сума пари. " Това разгласи заместник-председателят на Специализираната прокуратура Даниела Начева на брифинг, отдаден на вчерашната интервенция на спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС в ДАИ - Благоевград .

Начева уточни, че в края на работния ден сумите са били разпределяни сред тези инспектори, които са взели участие в инспекцията на транспортните компании.

Обвинения в корупция ще се издигнат обвинявания по отношение на 10 инспектори от ДАИ-Благоевград. Те са арестувани за 72 часа.

 Спецпрокуратурата нахлу в ДАИ-Благоевград Обновена
Спецпрокуратурата нахлу в ДАИ-Благоевград

Има арестувани

Заместник-председателят на Специализираната прокуратура посочи, че корупционната процедура на даяджиите се състои в разделянето на два екипа, от по двама души, които са разпределяли сумата от 1 200 евро. " Тази подкупи са давани, с цел да не се постановат други по-сериозни суми на нарушителите ", отсече тя.

На въпрос всеки ден ли са се правили тези подкупи от страна на транспортните компании, тя удостовери - подкупи имало всеки ден.

От думите й стана ясно, че ще се събират още доказателства за разкриването на случая.

 Главният прокурор удовлетворен от акцията в ДАИ-Благоевград
Главният прокурор удовлетворен от акцията в ДАИ-Благоевград

От много време се работела за подкупните чиновници

Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов добави, че първичните данни и сигнали са подадени от потърпевши лица, които са плащали подкупи. Властите обаче имали информация и от други източници.

Според него всички транспортни компании в региона на Благоевград са научени какво би трябвало да създадат, с цел да влязат в ДАИ.

Председателят на Специализираната прокуратура Иван Гешев съобщи, че става въпрос за досъдебно произвеждане, което касае корупционни практики в ДАИ-Благоевград. " Това е следващият случаи на спецпрокуратурата, който касае следствие за корупционни дейности. "

Гешев напомни, че в околните месеци са позволени доста сходни случаи.

" Не мога да схвана на какво стъпват изказванията по тази причина, че не се работи за унищожаване на корупцията в България ", установи Гешев и уточни, че битката с корупцията е ангажимент на изпълнителната власт, на съда и на цялостната държавна политика.

Той добави, че корупцията е приоритет пред ГДБОП и Специализираната прокуратура. " Ние имаме упоритостта да реализираме доста, ще даваме пояснения за всичко, само че желаеме и поддръжката на жителите, тъй като осъзнаваме, че резултати не са задоволителни и жителите са в правото си да желаят повече ", сподели още той.

 Без корупция в ДАИ, в случай че взимат % от санкциите като Национална агенция за приходите
Без корупция в ДАИ, в случай че взимат % от санкциите като Национална агенция за приходите

На фона на хванатия преди години началник на ДАИ, кметът Иванчева е като пионерче, разяснява Красимир Лалов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР