Инспектори от Регионалната дирекция по горите във Велико Търново са

...
Инспектори от Регионалната дирекция по горите във Велико Търново са
Коментари Харесай

Заловиха 4 бракониери, изсекли 154 дървета във Велико Търново

Инспектори от Регионалната дирекция по горите във Велико Търново са открили противозаконна сеч на 154 броя дървета в парцели частна горска територия в землището на село Гъбене.

Инспекторите задържали 4 лица , след което ревизирали изсечената дървесина. В хода на инспекцията горските открили, че дърветата не са маркирани с контролна горска марка. След направена информация в системата за инспекция и надзор на Изпълнителна организация по горите е изяснено и че за парцелите няма издадени позволителния за сеч.

За нарушаването са формирани констативни протоколи. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Регионалната дирекция по горите във Велико Търново осведоми, че от началото на месец септември до в този момент горските чиновници на РДГ Велико Търново са създали 500 инспекции за нарушавания по Закона за горите и Закона за лова и запазване на дивеча. Задържани са повече от 40 кубични метра дървесина, четири моторни транспортни средства, една каруца и два моторни триона.

Незаконна сеч е била открита и в землището на село Габаре, община Бяла Слатина, област Враца. В хода на планувана акция за опазването на горите в землището на село Габаре чиновници от Регионалната дирекция по горите в Берковица, Държавното горско стопанство във Враца и Дирекция " Жандармерия " са задържали един автомобил, 2 бензиномоторни триона, кон и каруца, както и 9 кубика дърва за огрев.

През месец септември горските инспектори при РДГ - Берковица са направили 495 инспекции за използването на дървесина от горските територии, на транспортни средства, транспортиращи дървесина, на обекти за запазване, преправка и търговията с дървесина и недървесни горски артикули, ловци, рибари, физически лица. В хода на инспекциите са формирани 33 акта за открити нарушавания на Закона за горите, лова и запазване на дивеча, рибарството и аквакултурите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР