Инспектори от областната дирекция по безопасност на храните във Видин

...
Инспектори от областната дирекция по безопасност на храните във Видин
Коментари Харесай

Проверяват за африканска чума по свинете във Видинско

Инспектори от регионалната дирекция по сигурност на храните във Видин правят инспекции в свиневъдните обекти и в дворовете на стопаните, които отглеждат прасета за персонална консумация. Инспекциите са част от ограниченията против разпространяването на заболяването африканска чума по свинете, изясни шефът на институцията доктор Адриян Данков.
"В региона има една промишлена свинеферма с към три хиляди прасета, две хиляди осемстотин и няколко, която е в Новоселци, и две по-малки, които са по този начин наречените "тип А ". Те не са промишлени, с по-малък потенциал, също извършват ограниченията за биосигурност. Това са в Медовница, община Димово и в град Кула. И настрана вървят и инспекции в по този начин наречения заден двор- свинете за персонална консумация. Контрол на придвижването на прасета също реализираме ", добави той.
Досега са подадени три сигнала за заболели животни и трите са тествани и са дали негативен резултат. Около 70 кг свинско месо е конфискувано на граничните пунктове Брегово и Връшка чука. Фризери за предпазване на иззетото месо до неговото неутрализиране са сложени на пунктовете и на Дунав мост 2. Табели осведомят за настоящата възбрана за импорт на свинско месо за персонална консумация заради заплахата от болестта африканска чума по свинете. /БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР