Инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните в Русе

...
Инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните в Русе
Коментари Харесай

Преди Никулден: Какви са цените в Русе и за какво проверяват магазините

" Инспектори от Областната дирекция по сигурност на храните в Русе ревизират търговски обекти за риба и рибни артикули в района в навечерието на Никулден. Досега нарушавания не са открити ", заяви доктор Георги Дяков от ОДБХ.
 БГНЕС
В Русенско има повече от 20 магазина, щандове в супермаркети и по пазари, където се предлага т риба и рибни артикули. Д-р Людмила Атанасова от ОДБХ изясни, че инспекциите са свързани с документите за генезис на рибата, с годността й, както и с изискванията и метода на предпазване.

От ОДБХ приканиха жителите да купуват риба единствено от регистрирани и добре познати търговски обекти. По думите на основния контрольор доктор Живко Живков, съществува заплаха от заболяване при консумация на риба, която не е следена, защото може да има паразити или тежки метали.
 БГНЕС
Инспекторите от ОДБХ в Русе обясниха, че инспекции се правят целогодишно. Д-р Атанасова сподели, че най-честите нарушавания, които се засичат, са свързани с неналичието на документи за произхода на рибата и рибните артикули.

Глобата е от 1000 до 3000 лв.. Търговци обясниха, че в Русе цената за кг шаран е към 8,50 лв. , като в огромни хранителни вериги рибата се продава и по-евтино.

" Продаваме живия шаран и амур за по 8,50 лв. на кг. В магазина предлагаме и гратис разчистване на рибата ", изясни продавач в търговски обект в Русе.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР