Инспектори от Националната агенция за приходите (НАП) ще направят проверка

...
Инспектори от Националната агенция за приходите (НАП) ще направят проверка
Коментари Харесай

НАП проверява бара в базата на БФС в Бояна

Инспектори от Националната организация за приходите (НАП) ще създадат инспекция в Grande Bar & Dinner - новооткрития бар в базата на Българския футболен съюз (БФС) в Бояна. През предходната седмица " Дневник " писа за заведението, което стартира работа в края на май.

От пресслужбата на Национална агенция за приходите оповестиха, че ще се инспектира дали в бара се издават касови бележки и какви са те.

При визитата си кореспондент на " Дневник " получи записка (отпечатана през софтуера за ръководство на заведението) със сумата за заплащане, само че на нея не участваха нито името на компанията притежател, нито останалите реквизити съгласно условията на закона.

Максималното наказване, което Национална агенция за приходите може да наложи по закон, е затваряне на заведението и 10 000 лв. санкция, в случай че се окаже, че няма касов уред и не се издават бележки, обясниха от организацията. В случай че има касов уред, само че бележки не се издават, глобата също може да е затваряне, съпроводена от 3000 лв. санкция.


© Дневник

Бележката, предоставена на кореспондент на " Дневник " при посещаване в заведението

Според информация на " Дневник " от няколко източника вратарят на националния тим и наследник на президента на БФС Борислав Михайлов - Николай, е обвързван със собствеността на заведението. Футболистът отхвърли, като уточни, че заведението е на негов доста непосредствен другар. От БФС към този момент втора седмица не дават отговор на въпросите на " Дневник " коя е компанията - наемател на бара, и при какви условия.

Справка в Търговския указател демонстрира, че Николай Михайлов има записана компания " Гранде - НМ " ЕООД. Той уточни, че това е " съвпадане на имената " и че в предишното е употребил компанията при покупка на коли. В предмета й на активност в регистъра е записана " вътрешна и външна търговия с всевъзможен тип незабранени артикули или други движимости в първичен, модифициран или обработен тип, в това число коли ". В листата с действия е и " хотелиерство и ресторантьорство ".

" Домът на футбола ", както е кръстен комплексът, беше открит на 17 ноември 2016 година Базата, включваща футболни терени, многофункционална спортна зала, административна постройка и хотел, е на стойност 10 млн. евро. Почти цялата сума - 9.5 милиона, беше отпусната по стратегии на УЕФА и ФИФА, а останалата част пристигна от бюджета на БФС.

Още по тематиката - тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР