Инспектори от НАП запечатили обществената тоалетна на жп-гарата в Пазарджик

...
Инспектори от НАП запечатили обществената тоалетна на жп-гарата в Пазарджик
Коментари Харесай

Данъчни запечатили гарова тоалетна за укриване на приходи в Пазарджик

Инспектори от Национална агенция за приходите запечатили публичната тоалетна на жп-гарата в Пазарджик за укриване на доходи. Собственикът на компанията, която стопанисва комерсиалния обект, пък се опитал да апелира глобата пред Административния съд в Пазарджик. Моли заповедта да бъде анулирана, а организацията – наказана да заплати направените по делото разходи.

Наказанието било наложено след оперативна инспекция на 26 август. Данъчните открили, че търговецът не регистрира всяка продажба на артикули и услуги. Един от инспекторите даже направил контролна покупка против 60 стотинки, заплатени в брой, против които обаче не получил касов бон нито от фискално устройство, нито от кочан.

Последвала проверка, която разкрила разлика от 34,90 лв. – разчетена касова наличност 7 лв. по време на инспекцията, до момента в който фактическата сума била 41,90 лв. и нито стотинка въведени в касата. Това се дължало на неиздаване на фискални бонове на 25 и 26 август, както обяснил самият ползвател – Реджеп Зекир.

Така била наложено запечатване на тоалетната за 7 дни и възбрана за достъп на наемателя.

При тези условия магистратите намират жалбата за позволена, само че неоснователна. В закона за Данък добавена стойност е планувано запечатване за период до един месец при неиздаване на касов бон за покупка на стока или услуга. Съобразявайки се с обстоятелството, че става дума за първо нарушаване, инспекторите са наложили по-кратък период, тъй че няма учредения за анулация на заповедта, гласят претекстовете на съда. А притежателят на компанията е наказан да заплати на Национална агенция за приходите и 100 лв. разходи по делото.

Решението може да се апелира пред Върховния административен съд в 14-дневен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР