Инспектори от Митническо разузнаване и разследване на Митница Русе задържаха

...
Инспектори от Митническо разузнаване и разследване на Митница Русе задържаха
Коментари Харесай

Задържаха над 2 тона нелегален дизел в Силистренско

Инспектори от " Митническо разузнаване и следствие " на Митница Русе задържаха над 2000 литра дизелово гориво без документи в частни стопанства на двама поданици на село Цар Самуил, Силистренско.

Проверките са осъществени на 3 и 5 април 2018 година. В обекти, стопанисвани от двама разнообразни мъже в село Цар Самуил, митническите инспектори са разкрили PVC-контейнери с съдържимост 1000 литра . Всеки от тях е бил цялостен до горе с дизелово гориво.

В първия случай измереното наличие на контейнера е 1032 литра, а във втория - 995 литра . Собствениците на обектите не са показали документи за генезис на горивото, както и за заплащане, начисляване или застраховане на дължимия за стоката данък.

Дизелът е конфискуван и проби са изпратени за лабораторен разбор. По случаите са формирани административнонаказателни производства. Предвидената от закона глоба е в размер на удвоения изискуем данък за откритото количество, само че не по-малко от 1000 лв.. В първият случая размерът на глобата е еднакъв на 1333,34 лева, а във втория - 1285,54 лв..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР