Инспектори от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) извършиха

...
Инспектори от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) извършиха
Коментари Харесай

Инспектори на ИАРА извадиха 1150 метра мрежи от язовир Мандра

Инспектори от Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) направиха инспекции на няколко обекта в страната, оповестяват от организацията.

При инспекция на язовир " Мандра " са открити 1150 метра мрежи, сложени р работно състояние. Уловената в тях риба от типа сребриста каракуда - 260 кг е дарена на Зоопарк Бургас. Мрежите за конфискувани за заличаване.

От ИАРА прецизират, че риболовът сега е неразрешен поради пролетно-лятното размножителния интервал.

При друга инспекция на язовир " Жребчево " бяха открити и извадени от водата са 2 броя мрежи, с дължина 140 м, сложени в работно състояние. Уловената в тях риба, възлизаща на 17 кг, е пусната назад във водата.

Служителите на ИАРА направиха и инспекция с патрулна лодка на езерото Дуранкулак. У становени са 200 метра мрежи с уловена в тях риба. Рибата е върната назад във водата.

В Севлиево пък е открито лице, извършващо продажба на риба без нужните документи . Съставени са актове за нарушение наредбите на ЗРА (Закон за риболовство и аквакултури). Иззети са електронна везна и близо 50 кг риба. Със съдействието на Община Севлиево. Рибата е дарена на домове за остарели хора в района.
 Любители риболовци изпратиха на инспекция ИАРА на язовир
Любители риболовци изпратиха на инспекция ИАРА на язовир " Жребчево " и " Мандра "

Иззети са общо 920 метра бракониерски мрежи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР