Инспектори от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) извърши

...
Инспектори от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) извърши
Коментари Харесай

ИАРА извади 200 м мрежи от язовир Жребчево

Инспектори от Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) извърши инспекции за противозаконен лов на риба в акваторията на язовир " Жребчево ". Служителите са разкрили и извадали от водата 4 броя мрежи вид " сетка " с обща дължина 200 метра.

В мрежите е била уловена близо 40 кг риба от типа патика, каракуда, сом и костур. Рибата е върната назад в язовира. Мрежите са иззети.

При друга инспекция на язовир " Жребчево ", в местността " Ракетна площадка ", общ. Гурково, е хванато лице, извършващо лов на риба с мрежен апарат вид " сетка " . Рибарят е хванат в миг на изваждане на мрежите от водата. Нарушителят е глобен.

Иззети са следните риболовни уреди - 1 брой мрежа с обща дължина 40 м; гумена лодка - 1 брой; гребла- 2 броя.

Служителите на ИАРА направиха и инспекция на язовир " Въча ". Инспекторите забелязали мъж да прави лов на риба в региона на язовирната стена с харпун. Лицето не оказало подпомагане на контролните органи, като съумяло да укрие уреда, да отвърже от лодката и пусне уловената от него риба от типа европейски сом. На нарушителя са формирани 3 акта.

При инспекция на язовир " Доспат " пък била открита хрилна мрежа с дължина 80 метра. Уловената в нея 2 броя сребриста каракуда е освободена и върната неотложно във водата. Немаркираният мрежен апарат е конфискуван за заличаване.
 ИАРА потегля на засилени инспекции през отпускарския месец
ИАРА потегля на засилени инспекции през отпускарския месец

Заради упования огромен брой на искащи да практикуват обичаното си хоби- риболов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР