Инспектори от Главна дирекция Инспекторат за опазване на културното наследство

...
Инспектори от Главна дирекция Инспекторат за опазване на културното наследство
Коментари Харесай

Министерството на културата разпореди: Глоба и акт заради решетките в парламента

Инспектори от Главна дирекция " Инспекторат за запазване на културното завещание " на Министерството на културата направиха тази заран незабавна инспекция по отношение на информациите за осъществена нерегламентирана интервенция по постройката на Народното събрание, която е със статут на недвижима културна полезност от национално значение, пишат от културното ведомство.

МК оповестява още, че въз основа на откритото от неговите инспектори нарушаване са формирани констативен протокол и насилствена административна мярка за унищожаване на нерегламентираните монтажни действия по интериора на постройката на Народното събрание.

За нарушаването ще бъде формиран и Акт за административно нарушаване по Закона за културното завещание. Тъй като постройката е със статут на монумент на културата от национално значение, е нужно съгласувателно решение за всевъзможен вид строително-монтажни действия, както по фасадата, по този начин и по интериора. Документи за такова решение обаче няма.

" В НДА на НИНКН не се съдържа документи по отношение на монтиране на железни порти на входа на постройката на Народното събрание. Съгласно ЗКН, чл.84, е належащо да се извърши съгласувателна процедура ", гласи отговорът на института за културното ни завещание.

От пресцентъра на Народното събрание, както и самият ръководител на Народното събрание Никола Минчев по-рано съобщи, че решетките са инсталирани, като са спазени всички условия.

" В разследване на параноя е тази решетка. Безумно е надупчена постройката монумент на културата. Сложете решетки и на прозорците и по този начин всички ще сме зад тях, както обещавахте с идването си. Поемете самодейността и ги махнете ", сподели Тома Биков от ГЕРБ. Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пък написа във фейсбук " Народното събрание от ден на ден се загражда и орешетва. Чудя се, дали е с цел да не влезе някой натрапен извън или да не избяга някой от вътрешната страна ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР