Инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителна агенция по горите

...
Инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителна агенция по горите
Коментари Харесай

Горски инспектори съставиха 96 акта в резултат на 5355 проверки

Инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителна организация по горите сформираха 96 акта вследствие на 5355 инспекции. Инспекциите са осъществени в интервала от 21-и до 23-и юни.

В тези дни чиновниците в държавните предприятия са направили общо 2 225 инспекции по Закона за горите. Те са на 1006 обекта за рандеман на дървесина, 891 транспортни средства, 5 ловци, 2 рибари и 321 други физически лица. Съставени са 21 акта и са арестувани 0,71 плътни кубически метра обла строителна дървесина, 21,15 пространствени кубически метра дърва, 38 кг недървесни горски артикули, 2 броя каруци, три инструмента за дърводобив, измежду които два моторни триона.

103 екипа горски инспектори на Регионалните дирекции по горите са направили близо 3130 инспекции на територията на цялата страна. През надзор са минали над 340 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, 340 обекта за рандеман на дървесина, 1320 транспортни средства, транспортиращи дървесина, 1130 рибари и физически лица. Съставени са общо 24 констативни протокола и 75 акта за открити нарушавания по Закона за горите. Задържани са дърва за огрев, моторно транспортно средство, моторен трион и 100 кг гъби.

При осъществена инспекция от чиновници на РДГ Пазарджик е открито, че в частен парцел в местността „ Заеков дол “, в землището на с. Кръстава, община Велинград, се съхраняват общо 21 ловни трофея – 13 бр. от дива свиня, 7 бр. от сърна и 1 бр. от елен лопатар, без да са съпроводени с документи, доказващи законния им генезис. За откритото нарушаване на Закона за лова и запазване на дивеча чиновниците на РДГ - Пазарджик са съставили констативен протокол, с който трофеите са арестувани, а от чиновници на Министерство на вътрешните работи е формирано произвеждане. Работата по случая продължава.

При инспекция от чиновници на РДГ - София на два обекта за рандеман на дървесина в държавна и общинска горска територия в землището на гр. Своге с издадени позволителни за сеч е открит рандеман на общо 105 дървета от бял бор и зелена дугласка, немаркирани в основата им с контролна горска марка. Проверяващите са установили, че при извеждане на сечта не се опазва оставащият на корен дървостой.

За установените нарушавания на Закона за горите чиновниците на РДГ София са съставили общо 3 акта.

Актове на извършители за нерегламентиран рандеман на липов цвят и гъби са формирани от горски инспектори от РДГ София и РДГ Бургас.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР