Инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителна агенция по горите

...
Инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителна агенция по горите
Коментари Харесай

Държавните горски инспектори съставиха 79 акта за нарушение на Закона за горите в периода 14-16 юни

Инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителна организация по горите направиха 4500 инспекции сред 14-и до 16-и юни . В резултат от контрола са формирани 79 акта и 14 констативни протокола, оповестяват от МЗХГ.

В посочения интервал чиновниците в държавните предприятия са осъществили 1959 инспекции. Те са на 958 обекти за рандеман на дървесина, 685 транспортни средства, 26 ловци, 11 рибари и 279 други физически лица. Съставени са 21 акта по Закона за горите и са арестувани 27,20 плътни кубически метра обла дървесина и 14,39 пространствени кубически метра дърва.

В същите дни горските инспектори от районните дирекции по горите (РДГ) в страната са направили общо 2 541 инспекции по съблюдаване на горското и ловното законодателства. През надзор са минали 252 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, 471 обекта за рандеман на дървесина, 801 транспортни средства, транспортиращи дървесина, 149 рибари и 868 физически лица.

Съставени са общо 14 констативни протокола и 58 акта за открити административни нарушавания. Задържани са общо 4,54 плътни кубически метра фасонирана дървесина, 18,82 плътни кубически метра обла строителна дървесна, 22,20 пространствени кубически метра дърва за огрев, две моторни транспортни средства, една каруца и две риболовен мрежи.

Горските инспектори от Регионална дирекция по горите - Пазарджик са задържали 18 пространствени кубически метра дърва за огрев с противозаконен генезис в частен двор в гр. Сърница. Било открито че физическо лице съхранява дърва за огрев от бял бор и смърч, като същите несъответстват на описаните дървесни типове в показания на чиновниците превозен билет.

Горските инспектори от Регионална дирекция по горите - София пък са съставили два акта на лидер на моторно транспортно средство, транспортиращо нелегално добити дърва за огрев. Нарушението е установено в горска територия, намираща се в землището на местността Витиня.

На 15.06.2022 година в гр. София, при осъществена инспекция на товарно моторно транспортно средство от чиновници на РДГ-София е открито, че се транспортират 4,14 плътни кубически метра иглолистна фасонирана дървесина, маркирана с индустриална марка , само че с превозен билет, публикуван на 14.06.2022 година Проверяващите установяват още, че транспортното средство не е снабдено с GPS устройство.

На 16.06.2022 година при осъществяване на взаимна инспекция от чиновници на РДГ- София и на ОД на Министерство на вътрешните работи София в някогашен икономически двор, намиращ се на територията на село Ярлово е установено, че се съхраняват 131 броя трупи за бичене от черен бор, с общ размер 18,82 плътни кубически метра немаркирани с контролна горска, общинска или индустриална марка. За нарушаването е формиран констативен протокол, с който дървесината с противозаконен генезис е арестувана.

За същия интервал от време три екипа горски чиновници са ревизирали общо 270 транспортни средства, натоварени с дървесина на трите непрекъснати контролни горски пункта в региона на Регионална дирекция по горите - Пазарджик. В хода на инспекциите са не са установени нарушавания на горското законодателство.
 Горските инспектори направиха 5200 инспекции и сформираха 77 акта в границите на 3 дни
Горските инспектори направиха 5200 инспекции и сформираха 77 акта в границите на 3 дни

Най-честите нарушавания са рандеман на дървесина на немаркирани дървета, предпазване на немаркирана дървесина и/или непридружена с превозен билет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР