Инспектори на НАП отново удариха известния с нарушенията си пазар

...
Инспектори на НАП отново удариха известния с нарушенията си пазар
Коментари Харесай

НАП удари пазара в Димитровград, запечата 14 от 22 работещи обекта

Инспектори на Национална агенция за приходите още веднъж удариха известния с нарушаванията си пазар в Димитровград. Данъчни от звеното за фискален надзор почнали всеобщи инспекции на най-големото намерено пазарище на Балканите. Акцията е с фокус укриването на доходи и неспазване на законодателството и е започва на 18 декември.
Прочетете още
Преди да се легитимират, данъчните инспектори са следили обектите, създали са контролни покупки, приложили са така наречен прийом " скришен клиент ".  Така инспекторите от Национална агенция за приходите са ревизирали повече от 22 обекта и са открили 20 нарушавания от друг тип. Общо 15 от установените нередности са неиздаване на касова записка, трима от търговците са работили без фискално устройство, други не са имали удостоверение за регистрация или са издавали документи за продажба без нужните реквизити.

На 14 от търговците е наложена административна мярка „ запечатване на обект “.

Проверките на приходната организация не престават, като задачата им е да предотвратят опитите за неотчитане на доходи и да предпазят потребителите от недобросъвестни търговци, показват от Национална агенция за приходите.

От организацията предлагат на жителите да изискват касова записка при покупка на артикули и услуги, като по този метод те ще подсигуряват потребителските си права и ще понижат риска търговците да укриват доходи. Потребителите могат да ревизират фискалния си бон и дали той е получен в сървърите на Национална агенция за приходите, като употребяват мобилното приложение на приходната организация - NRA Mobile, налично за и устройства, напомнят данъчните. Сигнали за неиздаване на документ за продажба, жителите могат да подават на телефони: 02 9859 6801 или 0700 18 700 на цена, съгласно цената на съответния оператор. Повече информация за опциите за връзка с приходната организация може да се откри в. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР