Инспектори на Главна дирекция Инспекция за държавен технически надзор (ГДИДТН)

...
Инспектори на Главна дирекция Инспекция за държавен технически надзор (ГДИДТН)
Коментари Харесай

ДАМТН с проверка за безопасността на асансьорите в жилищни сгради във Видин

Инспектори на Главна дирекция „ Инспекция за държавен механически контрол ” (ГДИДТН) при Държавна организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) направиха инспекция за техническата сигурност на асансьори, инсталирани в жилищни здания на територията на Видин, оповестиха от ДАМТН.

Проверени са общо 34 асансьора. В резултат на инспекцията са спрени 14 бр. асансьори. Най-честите аргументи , заради които оборудванията са спрени от употреба са:

- ползвателите са позволили асансьорите да се поддържат от лице, което не е вписано в регистъра по член 36, алинея 1 от Закона за механически условия към продуктите и получило уверение от Председателя на ДАМТН за реализиране на такава активност
- експлоатиращи се асансьори без на същите да е осъществен периодически механически обзор
- напукана външна изолираност на флексир кабел
- нефункциониращо устройство за двустранна разговорна връзка, инсталирано в кабината на асансьора

Всички асансьори, при които са открити несъответствия, са спрени от употреба със запис в ревизионната книга или заповед на началника на РОИДТНСЗБ. Ще бъдат подхванати и административнонаказателни ограничения.

ГДИДТН към ДАМТН ще продължи да реализира инспекции на асансьори, инсталирани в жилищни здания и в други градове на страната, за увеличение на контрола върху поддържащите и надзорните компании, с цел да се подсигурява сигурността на хората.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР