Инспектори допълниха черните списъци на Националната агенция на приходите с

...
Инспектори допълниха черните списъци на Националната агенция на приходите с
Коментари Харесай

Данъчни заплашиха със запечатване магазин в пловдивски мол и механа в Калофер

Инспектори допълниха черните описи на Националната организация на приходите с още няколко обекта от Пловдив и региона. В последния месец в нарушавания на данъчното законодателства на страната са били засечени да работят – магазин за скъпи бижута в мол Пловдив, кафене в центъра на града, както и една от най-известните механи в Калофер.
Прочетете още
Всички те подлежат на " запечатване " поради неиздаване на касов бон, нередовност в касовите апарати или неоторизирани софтуери за отчитане на продажби, каквито в действителност са най-честите аргументи за налагане на сходна насилствена мярка.

Именно в сходни нередности инспекторите на Национална агенция за приходите засекли магазин за търговия с  бижута от благородни и елементарни метали и часовници  REDS . Той се намира в мол „ Plovdiv “ и е регистриран на софийското сдружение „ ЕН БИ ДЖИ “ ЕООД. Управител и едноличен притежател на компанията за търговия с украшения е бизнесдамата Соня Стоянова.



Друг обект, попаднал на радара на инспекторите, е кафе аперитив , работещо в златния център под тепетата – на ул. „ Петко Каравелов “24. Обектът е благосъстоятелност на компанията „ ОРЕНДА-МБ “, ръководена от Мария Бакалова. Освен него в нарушаване е засечено и кафене в Асеновград. То се намира в крайната за града улица " Росица " 74 и не е записано под компания, а като притежател е посочено лицето Румен Найденов.



От насилствена мярка „ запечатване “ е застрашено още едно заведение в Пловдивско. Механата „ Калоферовата къща “ е била хваната в нарушаване на данъчното законодателство. Обектът на ул. „ 9-те септември “ в Калофер се стопанисва от компанията „ КАЛИФОРНИЯ-Н МИЛКО ХРИСТОВ Едноличен търговец “, благосъстоятелност на Милко Христов.

Съдбата на обектите, основали причина за използване на насилствена административна мярка „ Запечатване на обект “, към момента не е решена. Собствениците им имат право да апелират мярката, наложена им от инспекторите, в период от 30 дни. Тя може да бъде вдигната и по молба на търговеца и откакто бъде потвърдено от него, че санкцията или имуществена глоба е заплатена напълно. При наново нарушаване не се позволява печатане на обекта преди приключването на един месец от запечатването му.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР