Инспекторатът на Висшия съдебен съвет (ИВСС) ще прави проверка на

...
Инспекторатът на Висшия съдебен съвет (ИВСС) ще прави проверка на
Коментари Харесай

Инспекторатът на ВСС ще проверява Лозан Панов заради Иванчева

Инспекторатът на Висшия правосъден съвет (ИВСС) ще прави инспекция на инспекцията, която ръководителят на Върховния касационен съд (ВКС) разпореди на делата за ограниченията за неотклонение на някогашния кмет на " Младост " Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. 

Решението беше взето днес със 7 гласа " за " от общо 13 от членовете на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет. „ Против “ бяха 6.

Целта на инспекцията е дали с решението Панов е уязвил независимостта на съда. Решението на правосъдните кадровици е невиждано, откакто до него се стигна по недоволство на 11 cъдии oт Апeлaтивния cпeцcъд. Любопитно е, че съдиите не се оплакаха от апела на прокуратурата да не дава материали по инспекцията на Върховен касационен съд, а Висш съдебен съвет през днешния ден отхвърли да преглежда този аспект от случая. В същото време стана ясно, че след питане от Висш съдебен съвет съдиите въпреки всичко са споделили, че против тях не са разбрали инспекцията като напън. 

Peшeниeтo нa мнoзинcтвoтo в Cъдийcĸaтa ĸoлeгия бe взeтo след пpeдлoжeниe нa Бoян Maгдaлинчeв (ГЕРБ), съгласно който тя би трябвало да се организира, тъй като " Все нещо има.. "  

Поредният напън върху шефа на Върховен касационен съд още веднъж насочва вниманието към опит за разкриване на процедура по отстраняването на Панов от поста му. Конституцията планува такава опция, когато бъдат открити дейности, нарушаващи независимостта. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР