Инспекторатът към Висшия съдебен съвет не установи нарушения и прекрати

...
Инспекторатът към Висшия съдебен съвет не установи нарушения и прекрати
Коментари Харесай

ИВСС: Лозан Панов не е оказвал натиск по делото срещу Иванчева

Инспекторатът към Висшия правосъден съвет не откри нарушавания и приключи инспекцията на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов, оповестиха от ИВСС.
Според решението на съда Панов не е осъществил напън върху съдиите от Апелативния профилиран углавен съд (АСНС) с разпореждането си за инспекция на работата им по производствата за ограниченията за неотклонение на подсъдимите за огромен рушвет Десислава Иванчева и Биляна Петрова , включително и по висящо дело. Проверката бе предоставена от Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет през декември м.г. поради сигнал от апелативните профилирани съдии и трябваше да се произнесе дали Панов е уязвил престижа на правосъдната власт и независимостта на апелативния спецсъд.
Инспекторатът към Висшия правосъден съвет извърши инспекция по реда на Глава IX, Раздел 1б от Закон за съдебната власт във връзка с Лозан Панов – Председател на Върховен касационен съд, въз основа на решение на съдийската гилдия на Висш съдебен съвет, признато на съвещание на 14 декември 2018 година Проверката завърши на 20.03.2019г. с отчет, съдържащ мнение за липса на задоволително данни за осъществени нарушавания по член 175к, алинея 3 и член 175к, алинея 4 от Закон за съдебната власт. Въз основа на отчета и събраните по преписката доказателства, ИВСС на свое съвещание от 01.04.2019 година одобри решение за преустановяване на инспекцията, показват още от ИВСС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР