Инспектор от Пътна полиция – Пловдив, заснет да спи в

...
Инспектор от Пътна полиция – Пловдив, заснет да спи в
Коментари Харесай

Заснет да спи в патрулката полицай обжалва наказанието си


Инспектор от Пътна полиция – Пловдив, сниман да спи в патрулката, оспори наказването си мъмрене, като посочи, че прецизно е изпълнявал служебните си отговорности.

При обзор на видеофайлове от служебните камери било открито, че в 2,31 часа на 24 септември м. година избраният за лидер служител на реда паркира колата наоколо до градски парк директно до пътното платно и за времето от 2,37 часа до 5,15 часа се отпуска на предната лява седалка и затваря очи. Записът засича за малко да заспива и другият дежурен, седящ до водача. От двамата са изискани пояснения, които са идентични – всеки от тях твърди, че е дежурил прецизно и не е забелязал сътрудника му да спи.

Шофьорът на патрулката е чиновник на Министерство на вътрешните работи от 1998 година, бил е наказван с документално предизвестие единствено един път - през 1999 година, отличаван е седем пъти с писмена хвалба, веднъж с самостоятелна парична премия, получавал е признателност и от шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Затова и наказването на ръковдството е лека – мъмрене със период от 1 месец.

Въпреки това инспекторът нападна заповедта пред Пловдивския административен съд, само че жалбата му е отхвърлена, тъй като той даже не отхвърля, че е сниманият на фрагментите.

Решението е дефинитивно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР