Инсинуациите, че Пирогов е пред фалит за мен са недопустими

...
Инсинуациите, че Пирогов е пред фалит за мен са недопустими
Коментари Харесай

Д-р Валентин Димитров поиска прокуратурата да влезе в Пирогов и да го провери

„ Инсинуациите, че " Пирогов " е пред банкрут за мен са неприемливи и политически незрели от устата на министър “ . Това съобщи освободеният началник на най-голямата незабавна болница - Валентин Димитров на брифинг пред медии.

По думите му „ хората живеят в напрежение дали ще получат съответна здравна помощ. За времето, за което съм отпред на болничното заведение, сдружението е на облага. От началото до 31 октомври тази година облагата е над 1,12 млн. лева Тези 31 милиона, за които приказва министърът, са насъбрана загуба на предприятието в продължение на 23 година Не усещам виновност. Всякаква интервенция на " Пирогов " в политически битки не е допустима, тъй като в болничното заведение се лекуват от най-бедния до най-богатия “, разяснява Димитров.

Димитров изясни, че пр и встъпването си в служба е внесъл в Министерството на здравеопазването отчет за цялостното положение на болничното заведение.

Той заяви, че сезирал прокуратурата с писмо, в което желае държавното обвиняване да влезе в лечебното заведение и да направи инспекция.

„ Предавам писмо до Асен Василев и до АДФИ с молба да влезе и да ревизира по одитния отчет шефа на болничното заведение. Изпратил съм писмо до министър Хинков, че публичната поръчка, която са направили в Министерството на здравеопазването през септември подлага на опасност „ Пирогов “, разяснява доктор Димитров.

Според него няма по какъв начин „ Пирогов “ да не бъде декапитализирана, откакто всички неосигурени хора се лекуват в болничното заведение.

" Аз персонално ще заведа иск за засегнатост, уронване на престижа и клюка персонално против министъра поради неговите изявления в медиите ", уточни той.

Д-р Валентин Димитров беше освободен от поста си във вторник от министър Хинков и на негово място беше назначен доктор Константин Димов. Новият шеф към момента не е вписан публично обаче, защото процедурата е спряна от Софийския градски съд.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР