Инсинератор за изгаряне на RDF-отпадък в София няма да има.

...
Инсинератор за изгаряне на RDF-отпадък в София няма да има.
Коментари Харесай

Проектът за инсинератор за горене на RDF отпадъци в София пропадна

Инсинератор за изгаряне на RDF-отпадък в София няма да има. Обществената поръчка за построяването му на стойност 292 млн.лева без Данък добавена стойност бе прекъсната от възложителя " Топлофикация София ". Тя бе извоювана от консорциума " RDF Файърд пауър плант София 2021 ", в който влизат българската компания " Микс констракшън ", три китайски и една турска.

Изборът бе обжалван от втория в класирането " Джи Си Ар " на Богомил Манчев, специалист по нуклеарна енергетика. Върховният административен съд реши, че класираният преди всичко консорциум не дава отговор на условията на търга и уточни втория като най-подходящ. Така компанията на Манчев остана единствена, което бе несъмнено от съда като липса на конкуренция.

Проектът за инсинератор се финансира по Оперативна стратегия " Околна среда " и би трябвало дъ бъде приключен до 31 декември 2023 година Възложителят на поръчката " Топлофикация София " реши, че срокът е непостижим за осъществяване и я приключи.

" Ние си давахме сметка, че този план е рисков и сложен ", разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова на брифинг в Министерството на околната среда и водите, ръководещ ОПОС.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР