Иновационната гума Nokian Tyres Green Step все още е концепция,

...
Иновационната гума Nokian Tyres Green Step все още е концепция,
Коментари Харесай

Ново: Автомобилни гуми, направени от рециклирани материали

Иновационната гума Nokian Tyres Green Step към момента е идея, само че пък е забавна с амбициозния си дизайн, който се състои от 93% рециклирани или възобновими материали. Това придвижва компанията по-близо до задачата ѝ до 2030 година 50% от всички първични материали употребявани в гумите на Nokian да бъдат рециклирани или възобновими материали.

Любопитно за новия артикул е, че целият каучук употребен за концептуалната гума Green Step е естествен и се употребяват натурални масла от рапица. Почти всички пластификатори, смоли и софтуерни добавки са от възобновими запаси. В допълнение, естественият силициев диоксид от стрити оризови люспи e главен запълващ материал на протектора и страницата, а възобновимите нишки от корда се употребяват, с цел да създадат гумата по-здрава.
`Ново:

Така съвсем всеки съставен елемент от Green Step съдържа рециклирани материали. Например въглеродната сажда употребена в каучуковата примес е получена от излезли от приложимост гуми, а бутилът употребен във вътрешната страна, както стоманата в стоманените ремъци и теловете в структурата са главно рециклирани материали.

Иначе Nokian Tyres Green Step, както можете да се досетите, е зимна гума, която може да се кара на сняг и лед. Някои от материалите употребявани за изработката на концепцията са познати от предишни модели на Nokian Tyres. Натуралният каучук е значим материал във всички гуми заради своите потребни свойства. Възобновяемите масла са постоянно срещани в гумите на Nokian. Именно тази марка беше първият производител на гуми в света, който спря да употребява високоароматни масла още през 2005 година
`Ново:

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР