Иновациите, насочени към клиентите, ще бъдат от съществено значение за

...
Коментари Харесай

Възходът на бунтарските марки

Иновациите, ориентирани към клиентите, ще бъдат от значително значение за оцеляването.
Напишете марката Allbirds в Amazon и случаен брой вълнени спортни обувки ще се появят на екрана. Нито един от тях обаче не принадлежи на производителя от Сан Франциско, чиито кецове от мериносова вълна дадоха начало на наклонността. Джоуи Зуилинджър, съосновател на Allbirds, мрънка за това, което той назовава " подправени " обувки, които вижда в Amazon. Но споделя, че откогато компанията за първи път стартира да продава онлайн през 2016 година, заобикаля каналите на онлайн колосите, както и физически търговци на едро като Shoe Locker. Тази тактика е революционна за международната обувна промишленост - единствено в Америка има доходи 80 милиарда $. Причината е, че като заобикалят медиатори, без значение дали са онлайн или офлайн, Allbirds може да влагат в по-екологични материали, които да се харесат на богатата им софтуерна клиентела. Това също оказва помощ на компанията да следи клиентите си.

Вместо да продава на Amazon, тя употребява Shopify, основана в Отава платформа, работеща в 175 страни, която й разрешава да продава посредством свои лични онлайн канали, както и във физическите си магазини.

Въпреки желанието на Allbirds за самостоятелност Зуилинджър не е във екстаз от качествата на другите търговци на дребно да устоят на гравитационното привличане от Amazon и други софтуерни платформи. Той отбелязва, че повече от половината от всички търсения на артикули стартират от Amazon, което улеснява имитирането. Дигиталната реклама, нужна за пускане на марка и поддържане на нейната известност, е най-много в ръцете на мощния триумвират сред Гугъл, Фейсбук и Amazon, а разноските й се повишават. " Това е може би най-лесният миг в историята на света за създаване на бизнес с рационален размер ", споделя той. Съхраняването му е друг въпрос. " Ще могат ли компании, целящи да продават непосредствено на консуматори, да преодолеят насрещния вятър? Отговорът евентуално ще бъде не - споделя той тъмно. За физическите търговци на дребно резултатът Amazon е жесток. Много от тях се сринаха, оставяйки изоставени молове и търговски улици. В Америка и Англия затварянето на магазините надалеч надвиши отварянето през последните години. По време на пандемията през 2020 година огромните бяха изключително мощно наранени. Инвестиционната банка Goldman Sachs споделя, че във Англия, която има висок дял от онлайн търговията на дребно, съществуващите магазини са били канибализирани от електронната търговия, намалявайки маржовете на облага.
Не всички страдат еднообразно
Големите международни марки като Nike или Zara, благосъстоятелност на испанската Inditex, имат известност, която предизвиква клиентите да ги намерят, без да им се постанова да отделят цяло положение, с цел да завоюват лоялността им. Те могат да запазят маржовете на облага, като поддържат веригите за доставки чисти, като прибавят идентификационни етикети за електронно различаване (RFID), с цел да подсигуряват, че облеклата могат да се сменят за покупки в магазина или в интернет според от търсенето. Освен това употребяват магазините си като точки за продажби, дистрибуторски центрове или места за връщане на продукти. Въпреки това Inditex съобщи предходната година, че ще затвори до 1200 магазина по целия свят.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР