Иновативно лечение за пациенти със сърдечна недостатъчност - сърдечна ресинхронизираща

...
Иновативно лечение за пациенти със сърдечна недостатъчност - сърдечна ресинхронизираща
Коментари Харесай

Ново лечение предотвратява внезапната сърдечна смърт

Иновативно лекуване за пациенти със сърдечна непълнота - сърдечна ресинхронизираща терапия, предотвратява неочакваната сърдечна гибел. Това сподели онлайн пред публицисти доктор Красимир Джинсов, кардиолог, електрофизиолог и специалист по кардиостимулация в болничното заведение " Свети Георги " в Пловдив. Терапията е била показана и пред експерти в доболничната и болничната помощ.

Терапията се състои в имплантиране на устройство, подпомагащо функционалността на сърцето - трикухинен стимулатор, изясни лекарят. Чрез него се цели възстановяване на функционалността на сърцето и понижаване на признаците на заболяването, понижаване на хоспитализациите, както и увеличение на продължителността на живота на пациентите. Чрез такова устройство се реализира и над 30 на 100 понижаване на разноските за лекуване. Сърдечната непълнота първо се лекува с медикаменти, само че в случай че пациентът продължава да има признаци и по избрани критерии на електрокардиограмата му, той е показан за имплантиране на стимулатора, сподели още доктор Джинсов. Други пациенти, при които може да се сложи устройството, са имащите към този момент пейсмейкър, като новият стимулатор се употребява като надграждащ. Престоят на пациента в болничното заведение след имплантиране на устройството е в границите на два дни.

Симптомите на сърдечната непълнота са дефицит на въздух и лесна отмалялост, съпроводени с отоци по краката. Всяко положение, което води до нарушение на сърдечната функционалност, е сърдечна непълнота. Честотата варира в другите райони, като близо 2 на 100 от възрастните в развитите страни страдат от сърдечна непълнота. Около 15 млн. са засегнатите от сърдечна непълнота в Европа, а в България те са към 140 хиляди души, уточни доктор Джинсов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР