Иновативните подходи при диагностика, проследяване и контрол на рисковете през

...
Иновативните подходи при диагностика, проследяване и контрол на рисковете през
Коментари Харесай

Вътреутробната хирургия - акцент на Шестия международен конгрес по Майчино-фетална медицина

Иновативните подходи при диагностика, следене и надзор на рисковете през бременността ще дискутират задгранични и български лекари в границите на Шестия интернационален конгрес по Майчино-фетална медицина. Форумът е тридневен и ще се организира от 12 до 15 май в Катарино. Очаква се събитието да събере над 300 експерти от всички области на медицината, ангажирани с майчиното и детското здраве: Акушерство и Гинекология, Фетална медицина, Неонатология, Хирургия, Генетика, Детска кардиология, Детска кардиохирургия, Ендокринология, Образна диагностика и други Конгресът е утвърден и подсилен от най-престижната школа в света - Fetal Medicine Foundation, London.

Акценти на форума ще бъдат феталната хирургия, диагностиката и държанието при вродени недостатъци на плода, контролът на рисковите фактори при майката като диабет, високо кръвно налягане, съкращаване на маточната шийка, както и ролята на високоспециализираната медицина при многоплодна бременност и вътреутробни инфекции.

Ще бъдат показани данни от скринингите за хромозомни болести, прееклампсия и прибързано раждане у нас. Ще се разисква какви промени в стандартите за женска консултация са нужни за постигането на оптималното здраве за майката и плода до и след раждането, както и в детската възраст.

Програмата на научния конгрес ще покрие още тематики като напредъка на генетиката и ролята й в фамилното обмисляне, актуалните лечебни подходи в неонатологията, детската коремна и сърдечна хирургия, като и мултидисциплинарния метод при профилактика на затрудненията през интраутробния и ранния неонатален интервал.

Събитието се провежда за шести следващ път от Асоциацията по Майчино-фетална медицина. Организационният комитет на научния конгрес се оглавява от доцент Петя Чавеева доктор Виолета Стратиева и доктор Мария Янкова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР