Иновативна услуга, базирана на Интернет на нещата“ (IoT) за предотвратяване

...
Иновативна услуга, базирана на Интернет на нещата“ (IoT) за предотвратяване
Коментари Харесай

Умна система пази от щети при суша и наводнения

Иновативна услуга, основана на " Интернет на нещата “ (IoT) за попречване на две от главните климатични закани за водния бранш - наводненията и засушаванията е едно от новите решения, които А1 стартира да стартира у нас. То дава опция за навременна реакция при едни от най-трудно предвидимите проблеми и оказва помощ за попречване на повреди и бедствия, свързани с интензивността на преваляванията или дефицит на вода.

Услугата е част от портфолиото от услуги на А1 в областта на „ Интернет на нещата “ (IoT) и разрешава непрестанен мониторинг на водното ниво в предразположените към наводнения региони. Чрез камери и датчици информацията се събира и проучва в действително време, с цел да може да се дефинират в точния момент ограниченията, които би трябвало да бъдат подхванати.

Високотехнологичното решение от А1 обгръща цялото многообразие от типове водни канали, водоеми и речни корита в регионите, в които е внедрено. Отчита се и въздействието на интензивността и количеството превалявания от дъжд, сняг или градушка. Осигурен е достъп до статистически данни за избрания регион като дневни и месечни стойности на преваляванията да вземем за пример. Получените данни се систематизират и проучват в действително време, а клиентите разполагат с уеб интерфейс за мониторинг, който дава опция за оценка на ситуацията, подаване и конфигуриране на аларми.

Така може да се ръководят рисковете, както посредством предприемане на съответни и навременни ограничения, в това число изтегляне на популацията от обособени региони в града, по този начин и със концентриране на напъните в предпочитаните зони. Услугата от А1 оказва помощ освен за попречване на повреди и бедствия, само че и способства за понижаване на разноските за поддръжка. Тя е създадена в партньорство с водещ международен разработчик, производител и снабдител на инсталация и измервателни системи за всички области за мониторинг, надзор и потребление на водните запаси.

От А1 показват, че тяхната услуга може да помогне за бързи и навременни ограничения и при понижаване на водните ресурси и идни засушавания. С услугата се прави всекидневно следене и разбор, в това число изпращане на аларми до упълномощените лица при прекосяването на авансово заложени гранични равнища на следените параметри.

За такива услуги А1 залага на софтуерния стандарт Narrowband-IoT (NB-IoT) поради голям брой преимущества - по-добро покритие, по-дълъг живот на батериите (до 5 години), усъвършенстван транспорт на данни и висока сигурност на връзката. Друго преимущество на технологията е, че тя работи в лицензиран честотен диапазон, което на практика обезпечава отбрана на връзката от външни въздействия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР