Иновативна пощенска картичка, която позволява виртуално 3D възпроизвеждане на всеки

...
Иновативна пощенска картичка, която позволява виртуално 3D възпроизвеждане на всеки
Коментари Харесай

Картичка с добавена реалност получават гостите на Паметник 1300

Иновативна пощенска картичка, която разрешава виртуално 3D възпроизвеждане на всеки подробност от монумент „Създатели на българската държавата“ над Шумен, беше пусната във връзка на 36 година от неговото разкриване. Ще я получава всеки екскурзиант, стигнал до неповторимия паметник и ще може да се разхожда и виртуално из емблематичния Паметник, увековечил основаването и одобряването на България.
 trsh0312-1  trsh0312-2  trsh0312-3
Иновацията „Виртуален монумент на длан“ е допустима с помощта на особено създадено мобилно приложение. На гърба на картичката са указани три стъпки, които може да предприеме всеки през мобилния си телефон – задейства се безвъзмезден програмен продукт и код, и големият паметник се побира в ръката ти.

С нововъведението Общинското дружество по туризъм кандидатства за Годишните награди на Министерство на туризма. Така Шумен е измежду 10-те финалисти и за него всеки може да даде вота си в он-лайн гласоподаване на: http://tourismawards.bg/cat/inovacii/#toggle-id-7.

„Идеята ни беше да популяризираме по актуален метод туристическия обект, трансформирайки го в мечтана дестинация за пътувания и визити. Тази интерактивна картичка не е просто 3D показване на обекта. Иновацията изисква интензивно присъединяване на потребителя на услугата, като откривател, приключенец, играещ човек “ изясни Димитър Игнатов, един от създателите на мобилното приложение.

Работата продължава със основаване на цялостна интерактивна 3D карта на Шумен, на която ще бъдат показани всички културни и историческите забележителности с потребна информация за тях, ще се наслагват хотели, места за отдих, заведения и други.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР