Иновативна операция извършиха в Плевен съвместно екипи от частна и

...
Иновативна операция извършиха в Плевен съвместно екипи от частна и
Коментари Харесай

Извършиха иновативна операция на рак на гърдата в Плевенската болница

Иновативна интервенция направиха в Плевен взаимно екипи от частна и държавна болница. Чрез нея бе редуциран до най-малко рискът от постоянно срещано тежко затруднение при пациент с карцином на млечната жлеза.


Онкохирурзи и съдови хирурзи от две плевенски лечебни заведения сплотиха старания за пациент с висок риск от следващ оток на ръката.
Д-р Цветомир Иванов, онкохирург: При някои пациенти този риск доближава до над 50% и става много проблематично за лекуване.
Иновативната намеса се прави за първи път у нас. Тя изисква доста характерно съоръжение и добре готови екипи, разясниха хирурзите.
Д-р Росен Разбойников, съдов хирург: От съдова позиция става дума за микрохирургия, която се показва в свързването на венозен съд към лимфен съд, като размерите на двата съда са под един милиметър.
Операцията е по-продължителна, само че не натоварва в допълнение пациента.
Проф. доктор Делийски, шеф на Клиника по онкохирургия: На процедура нищо повече за него не е обременяващо, значи тя не е по-тежка като интервенция.
Пациентът се възвръща сполучливо. А хирурзите от двете лечебни заведения възнамеряват сходни интервенции да станат всекидневие в Плевен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР