Иновативна онлайн платформа с актуална информация за обяви за работа

...
Иновативна онлайн платформа с актуална информация за обяви за работа
Коментари Харесай

Иновативна онлайн платформа помага на българите в чужбина да се приберат у дома

Иновативна онлайн платформа с настояща информация за разгласи за работа и събития в три съществени посоки - живот, работа и обучение, бе показана на публично събитие през днешния ден. Идеята на основателите й е да сложат началото на виртуална общественост от българи, посредством които да се разпространява капацитетът на България у нас и в чужбина. „ Гид към България “ съдържа практическа информация и насоки във връзка с споразумяване на жилище и всевъзможни документи, нужни за определяне назад у нас, информация за стипендии за образование в непознати университети, профили на работодатели и персонални истории на българи в чужбина.

Представянето на амбициозния план, чиято стартова дата е на следващия ден, бе подкрепено от наличието на обществения министър Деница Сачева, на президента Росен Плевнелиев (2012-2017), както и на ТВ водещия Андрей Арнаудов в качеството му на представител на Движението за национална идея (ДНК).

Ако някой търси провокации, в случай че някой желае да прави неща, които излизат отвън матрицата, България сигурно е едно от местата, където може да прави това, сподели министър Сачева и означи, че от 1 април ще работи и национална EURES мрежа на уеб страницата на Агенцията по заетостта. Това е платформа, която сплотява всички организации по заетостта на страните членки на Европейски Съюз.

„ Ще бъде възложен финансов пакет, който може да бъде употребен при съществуване на подписан контракт с шеф в България. Това ще даде опция за покриване на наем при липса на лично жилище за интервал от една година. Ако фамилията не е съумяло да запише детето си на ясла или детска градина, ще може да получи услугите на детегледачка, в случай че в фамилията, което желае да се върне има член, който не ебългарски жител и има потребност от курсове по български и акомодация, това също ще бъде предлагано, както и благоприятни условия за спомагателна подготовка и преквалификация. Предвидени са и тласъци за всеки, който би отишъл да работи в обитаемо място, където междинните приходи са по-ниски от междинните а страната, като в границите на една година към заплащането, което той би получавал от работодателя си, ще получи и половин минимална работна заплата. Общият финансов пакет с всички услуги в поддръжка на хората, които желаят да се осъществят у нас ще бъде приблизително към 1200 лева Но съответната поддръжка ще зависи от съответните самостоятелни потребности “, изясни Сачева.

До началото на месец април ще бъдат оповестени промени в кодекса на труда , които да разрешават повече еластичност за младежите, добави тя.

„ Започнахме диалози, с които да идентифицираме тези 170 хиляди младежи, които нито учат, нито работят. Едно число, което нормално ни стряска като излезе статистиката. Дали това са хора от една страна заети в черния бранш, или може да са заети в новите браншове на платформената стопанска система – някъде, където младежите, знаете, обичат да се крият от страната. Ще създадем това, не тъй като желаеме да преследваме младите, както, някой се опита да изтълкува тази самодейност, а тъй като за нас е значимо да познаваме казуса “.

Планира се развиването и на онлайн трудови тържища , които да станат място за среща сред работодателите в България и младите, които желаят да се върнат или млади европейци, които биха желали да работят в България.

„ Между 6 и 9 хиляди са българите, които учат в разнообразни влиятелни университети в Европа и с цел да може да ги осведомяваме какво вършим при нас, организираме разнообразни кариерни конгреси. Около 60-70% от хората, които посещават кариерните конгреси, са декларирали предпочитание да са върнат. Около 30% заяват предпочитание да се върнат в границите на идващите 6 месеца “.

Кариерни конгреси тази година към този момент бяха извършени във Виена. На 7 март следва в Лондон, на 25 април - в Кьолн, на 16 май - в Мюнхен, на 17 октомври – още веднъж във Виена. Средно на всеки конгрес вземат участие към 200 души, сочат данните.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Успехът не е самостоятелен през днешния ден. Никой самичък по себе си не може зда е съумял. Успехът не се мери в пари, не се мери в рейтинг, не се мери в това комфортни медии да ръкопляскат. Успехът се мери единстмвено и единствено с триумфа на елементарния човек в границите на обществото “, сподели от своя страна Росен Плевнелиев.

„ Мисля си, че България е скрита перла. Това е добре – тук се живее добре, стопанската система върви нагоре, страхотни работодатели, положителни заплати, добър стандарт и вероятност за развиване. Ние българите може да успеем единствено дружно. Ако се провалим, самостоятелният триумф на всеки един от вас няма да има никакво значение “, счита той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР