INNERGLOW – младите музиканти с различно и модерно звучене Все

...
INNERGLOW – младите музиканти с различно и модерно звучене Все
Коментари Харесай

INNERGLOW – младите музиканти с различно и модерно звучене

INNERGLOW – младите музиканти с друго и съвременно звучене
Все повече млади музиканти пишат авторска музика с друго и съвременно звучене, което им оказва помощ да изградят собствен личен жанр и им отрежда характерно място на българската сцена. Показателен образец в това отношение са и момчетата от българска група INNERGLOW, които неотдавна показаха новия си сингъл „ Chained In Love “, както и страхотното видео към него.

INNERGLOW са Тодор Ковачев – вокали и кийборд, Матей Христосков – ударни и Петър Желев – китара. В изявление за БГНЕС двама от тях описват за любовта към музиката, сцената и вдъхновението, както и за всички останали планове, над които бандата работи.

„ Това е третият ни клип. По него работихме с младия режисьор Николай Драганов, на който сме огромни почитатели и доста ни харесва работата му. Изключително доста оказа помощ с локациите, с концепциите за самото снимане. Актрисата в клипа се споделя Стефани Ивайло, която е от врачанския трагичен спектакъл. Благодарение на нея имаме много прочувствено показване “, описа пред камерата ни китаристът Петър.

„ Много разкраси видеото. Доста сме удовлетворени от клипа, а към този момент получихме и първите положителни мнения за него. Завъртя се по малките екрани, а песента – по доста радиа. Хората я харесват, което пък нас доста ни радва “, добавя приятелят му Матей.

Песента е основана още преди година, а музикантите незабавно виждат, че публиката на участията им постоянно реагира на нея по-специално. Именно това става и мотивът те да я запишат. Първоначалната концепция е на Тодор – техният фронтмен, само че върху парчето работят много хора. „ Можем да споменем Жоро от „ Остава “, който ни оказа помощ с аранжимента. Мартин Стоянов, с който направихме записа. Янко Генов, който миксира цялото парче. Като цяло се получи сносно и на доста високо равнище “, счита Петър.

Музикалният жанр на бандата никога не може да се дефинира с една дума, тъй като е комбинация от доста неща. „ В основата си доминира рок. Друга съществена линия е това, че взехме решение да прибавим електроника към цялото звучене. Получи се нещо като електронен поп-рок “, споделя барабанистът на групата Матей. За бандата музиката е само наслаждение и пристрастеност, а момчетата ще продължат да вършат това, без значение какво е мястото им на музикалната сцена. Засега обаче Тодор, Матей и Петър дават сериозна поръчка, че ще приготвят още доста качествена авторска музика, която следва да издадат, а с нея да завоюват още доста почитатели.
 Китаристът на „ Остава “ Георги Георгиев Китаристът на „ Остава “ Георги Георгиев / БГНЕС
INNERGLOW са част от лейбъла HOMEOVOXMUSIC на китариста на „ Остава “ Георги Георгиев, който споделя, че както по целия свят, по този начин и у нас се пробива доста мъчно поради огромната конкуренция. „ Положителното в тази ситуация е, че има от ден на ден млади актьори, които се пробват да имат личен музикален образ, както и да вършат качествена музика в разнообразни стилове. INNERGLOW аз доста ги харесвах още от предната им тайфа, само че сега са в нов състав. Заслугата за всичко си е най-вече тяхна, частите им са авторски. Аз се пробвам да оказвам помощ колкото мога. Знаем, че най-малкото би трябвало финансова помощ. Аз нямам огромна опция за това, само че въпреки всичко се опитваме да влагаме, даже и дребни суми, в този по този начин наименуван бизнес. Редуцирах артистите, с които се занимавам, с цел да бъдат по-пълноценни нещата, само че извънредно доста имам вяра в тях. Много са целенасочени и имат доста готин музикален усет, който на мен също доста ми подхожда. Мисля, че е нещо ново в България “, споделя той.

Новият сингъл на групата се приема добре от публиката и доближава до от ден на ден хора, само че без това да се прави непременно и никога губейки своите музикални достолепия.

Следващият концерт на INNERGLOW е на 22 февруари в клуб Mixtape 5 дружно с финалистката от миналия сезон на „ Гласът на България “ - Виктория Динкова-VICK. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР