Инна Ефтимова стана най-успешният български атлет на Балканиадата в Стара

...
Инна Ефтимова стана най-успешният български атлет на Балканиадата в Стара
Коментари Харесай

Втора балканска титла за Инна Ефтимова в Стара Загора, Околие с бронз и на 200 м

Инна Ефтимова стана най-успешният български спортист на Балканиадата в Стара Загора, откакто през днешния ден се окичи с втора купа и общо трети орден. След като през вчерашния ден стигна до златото на 100 м и се пребори за бронза на 4 по 100 метра на финален пост, през днешния ден възпитаничката на Валя Демирева се окичи с купата и на 200 метра.
Ефтимова се наложи над съперничките си с 23.11 секунди (-1.0 м/сек), като усъвършенства с 30 стотни най-хубавия си резултат през сезона досега. Личният връх на Ефтимова на половин обиколка е 22.94 секуди от далечната 2008 година Тя има покрити нормативи на 100 и 200 м за присъединяване на Европейското състезание в Берлин при започване на идващия месец. Кипърката Оливия Фотопулу се подреди на втората позиция с 23.57 секунди.
Другата българка на 200 метра Карин Околие извоюва втори бронз от Балканиадата в Стара Загора. Възпитаничката на Константин Миланов, която през вчерашния ден се класира трета с щафетата на 4 по 100 м, през днешния ден поправя съществено персоналния си връх и се качи на третото място на почетната стълбичка с 23.70 сек. Само преди седмица Околие записа персонален връх на 200 м от 23.89 сек.

РАЯ ИВАНОВА, делегат на Sportal.bg в Стара Загора

Снимки: ВЛАДИМИР ИВАНОВ, делегат на Sportal.bg в Стара Загора

ФОТОГАЛЕРИЯ от втория ден на Балканиадата ТУК!!!

ФОТОГАЛЕРИЯ от първия ден на Балканиадата ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР