Инженерите на Kawasaki са успели да вместят двигател с вътрешно

...
Инженерите на Kawasaki са успели да вместят двигател с вътрешно
Коментари Харесай

Kawasaki представи първия в света хибриден спортен мотоциклет

Инженерите на Kawasaki са съумели да вместят мотор с вътрешно горене и електрическо задвижване в новия състезателен мотоциклет Ninja 7 Hybrid. Това не е толкоз тромаво, колкото би могло да бъде, а преимуществата включват спестовност на гориво, внезапен старт и редица други приятни дреболии.

Японската компания сподели първообраз на двуколесния хибрид още през 2020 година, а в този момент пусна сериен модел със особено създаден 451-кубиков двуцилиндров мотор с мощ 43,5 kW (58,3 к.с.). Точно зад цилиндровите глави е ситуиран електродвигател, захранван с 48V батерия, скрита под седалката. Заедно те създават 51,1 kW (68,5 к.с.), написа New Atlas.

Пиковата мощ обаче е допустима единствено за къс интервал от време. Функцията e-boost се изключва след няколко секунди, с цел да се предотврати прегряването на мотора – точното време не е посочено, само че при E-1 Kawasaki то е 7 секунди. Във всеки случай това би трябвало да е задоволително, с цел да накара мотоциклета да се устреми напред не по-зле от 650-700-кубикова машина, като в същото време изразходва доста по-малко гориво.

Ninja 7 има спортни, екологични, напълно електрически режими и режим на „ вървене “ за постепенно придвижване напред или обратно без несъразмерен разход на гориво. Спецификациите на мотоциклета – тегло, размер на батерията, скорост, пробег – към момента не са оповестени от компанията. Не е известна и цената. Ninja 7 Hybrid ще се появи в шоурумите при започване на 2024 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР