Инженери представиха първото устройство Genius, с помощта на което може

...
Инженери представиха първото устройство Genius, с помощта на което може
Коментари Харесай

Човечеството вече може да прави ток от обикновен снеговалеж

Инженери показаха първото устройство Genius, благодарение на което може да се добива електричество от нормален снеговалеж, осведоми Science Alert.

Технологията Genius работи на правилото на трибоелектрическия резултат, при който електрическата енергия се генерира вследствие на контакт на един материал с различен.

Материалът, от който е направен Genius, употребява позитивния заряд на частиците в снега. Снежинките може да отдават електрони при положение, в който стартират да взаимодействат с негативно заредено вещество.

През последните години доста инженери създадоха аналогични материали, които получават сила от капки дъжд, търкане в автомобилните шини и други процеси. Genius обаче е първото устройство, което работи със заряд от снежинки.

Снегът е към този момент зареден, заради това си помислихме за какво да не вземем различен материал с противопоставен заряд и не го извлечем от него за основаването на електричество, споделя Махер Ел-Кади, механически шеф на изследователската компания Nanotech Energy.

Статичното електричество в Genius поражда вследствие на взаимоотношението на един материал, който улавя електроните, и различен, който отдава електрони.

Технологията Genius учените осъществят благодарение на силиконов пласт, който се оказал най-хубав проводник на ток с сходна мощ. По време на проучванията инженерите са ревизирали силиконовия пласт на велосипедна гума и на подметката на обувки за планина.

Полученият размер електричество не бил огромен, само че в бъдеще елементарно може Genius да бъде вграден в слънчеви акумулатори – по този начин ще генерира електрическа енергия и по време на снеговалеж, когато слънчевата интензивност мощно понижава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР