Инженери от сухопътните сили на САЩ започнаха да изпускат водата

...
Инженери от сухопътните сили на САЩ започнаха да изпускат водата
Коментари Харесай

Заради бурята Харви изпускат водите от два язовира в района на Хюстън

Инженери от сухопътните сили на Съединени американски щати започнаха да изпускат водата от два язовира в региона на град Хюстън в щата Тексас. Причината е, че равнището на водата в тях се е покачило прекомерно бързо поради тропическата стихия Харви, съобщи Ройтерс.

Инженерите оповестиха, че в случай че не създадат това в този момент, равнището на водата ще се повиши още повече и близките обитаеми места ще бъдат изложени на огромен риск. Очаква се обаче при следеното изпускане на водите от язовирите Адикс и Баркър да бъдат наводнени къщи, които са в непосредствена непосредственост до тях.

Американската Федерална организация за ръководство на изключителните обстановки прикани за доброволци, които да оказват помощ за възобновяване на щата Тексас след прекосяването на стихията Харви, съобщи Асошиейтед прес.

Американските управляващи чакат 30 000 души да дойдат в центровете за настаняване на евакуирани хора в Тексас, предадоха международните организации. От Харви бяха наранени към 50 окръга в щата, откакто той връхлетя сушата в петък със стила на вихър от четвърта степен.
Очаква се над 450 000 души наранени от стихията да изискат федерална помощ, добавя Ройтерс, като се базира на управляващите.

Днес Хюстън, град с население от 2,3 милиона поданици, бе изцяло неподвижен от наводненията, породени от Харви. Две лечебни заведения са затворени, летищата не работят, улиците са под вода, хиляди спасители обикалят града, с цел да оказват помощ на блокирани в жилищата си хора, съобщи Франс прес.

Очаква се в идващите пет дни бурята да се придвижва на изток, по посока на прилежащия щат Луизиана. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп към този момент подписа декрет за оповестяване на изключително състояние там, оповестява Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР