Инженери и софтуерни специалисти от гиганта за онлайн пазаруване Amazon

...
Инженери и софтуерни специалисти от гиганта за онлайн пазаруване Amazon
Коментари Харесай

Бунт в Amazon, служители планират онлайн стачка

Инженери и софтуерни експерти от колоса за онлайн извършване на покупки Amazon приканиха за стачка на 24 април в символ на митинг против уволнението на техни сътрудници, които са се противопоставили на групата, и с гледище за по-добри условния на труд на чиновниците в складовете, съобщи Агенция Франс Прес. Призивът прозвуча по време на извършена нощес видеосрещата на групата Служители на Amazon за обективен климат.

" Искаме да кажем на Amazon, че ни е писнало от всичко това - от уволненията, от опитите да бъдем накарани да си мълчим, от замърсяването, от расизма и от климатичните промени ", съобщи Марен Коста, някогашна служителка на компанията, представена в официално съобщение от срещата на групата.

По време на видеоконференцията са били разисквани и изискванията на труд на складовете и логистичните центрове, които са мощно натоварени поради огромното търсене на този тип услуги в изискванията на пандемията от Ковид-19 и наложената карантина, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Свръхнатовареността по време на пандемията накара компанията да наеме още 175 000 души в Съединени американски щати. Някои от чиновниците обаче се оплакват от липсва на санитарна отбрана.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР