Инженерът Олав Мартин Кверн е конструирал робот, който прави свиренето

...
Инженерът Олав Мартин Кверн е конструирал робот, който прави свиренето
Коментари Харесай

На инженер му отне 16 години да създаде робот, който помага на музиканти да свирят на китара

Инженерът Олав Мартин Кверн е конструирал робот, който прави свиренето на китара по-лесно и налично за хората. Това благородно начинание му лишава цели 16 години.

Това се споделя в отчет, оповестен в Makezine, в който самият той разказва по какъв начин е пристъпил към основаването на новият робот.

„ Идеята ми хрумна, до момента в който слушах в обичания си локален ресторант един популярен сиатълски китарист, починалия Клаус Лендзиан, който свиреше на китарата си. Бях го чувал да свири на разнообразни места в града от 80-те години на предишния век насам. Докато го гледах по какъв начин свири си помислих: Той е в действителност добър, поетичен, със ужасно възприятие за синхрон. Уау, бих желал да мога да изсвирвам като него. Това, което кара всичко да се получава е дясната му ръка, тя е като машина..Машина, помислих си в този миг. Мога да основа машина. “

пише инженерът

Кверн се пробва да конструира приспособление, което да му помогне да свири модели на китара, които биха били сложни или невъзможни за него.

Може да видите проява на изобретението на Кверн на видеото по-долу:

Кверн бе безапелационен, че желал приспособлението единствено да му помогне да свири на китара, а не машина, която да прави всичко вместо него.

Протеза за китара

„ Имам потребност от помощ при свиренето на китара. Конструирам протеза, която да ми помогне да го направя, тъкмо както нося очила, с цел да подобря късогледството си. Исках нещо, с което да мога да взаимодействам, уголемен инструмент, а не просто нещо, което да свири дадена ария с натискането на един бутон “.

пише още Кверн

По-нататък той излага и разказва всички принадлежности и програмен продукт, които е употребявал за своето откритие. Крайният резултат е машина, която може да помогне на хората да свирят по-добре, въпреки и с някои ограничавания.

„ Някои хора китаристи могат да свирят по-бързо и по-добре от моя робот, само че дали техническата виртуозност е условие за основаването на музика? Мога да се сетя за доста механически виртуози, чиято музика е меко казано неинтересна за мен.

признава той

„ Когато се фокусираме върху техническите и механичните аспекти на правенето на музика, ние я вършим недостъпна за множеството хора. Ако нещо като домашно звукозаписно студио, или даже робот за китари може да направи допустимо повече хора да показват себе си посредством музиката, тогава считам, че такива разработки са нещо положително. “

заключава той за Makezine
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР