Инженер от Бургас изобрети в домашни условия апарат за обдишване.

...
Инженер от Бургас изобрети в домашни условия апарат за обдишване.
Коментари Харесай

Бургазлия изобрети респиратор в домашни условия

 Инженер от Бургас изобрети в домашни условия уред за обдишване. Според 63-годишния Константин Чапъков респираторът може да избави нуждаещ се до идване на незабавен екип, в случай че се постанова изчакване. Изобретението към този момент е привлякло експерти от Индия, които са видели плана на българския инженер в интернет.

" В Италия има липса на апарати за обдишване и се постанова да се прави избор на кого да се постави подобен. Това не ми направи положително усещане и надлежно ме накара да се замисля по какъв начин може да стане “, описа Константин пред NOVA.

Инженер Чапъков се доставя с елементарен медицински ръчен уред АМБУ, който подава въздух ръчно, посредством разпределяне и притискане с ръка. Няколко дървени плоскости, болтове и елементарен винтоверт, който може да се закупи от всеки магазин за принадлежности.

" Може би няколко дни ми лиши от конструирането до осъществяването. Идеята беше да се вложат оптимално налични материали, не да вършим компютърни модели с компютърно ръководство “, показа мъжът.

Изобретателят е взел под внимание това че на възрастен човек са нужни сред 12 и 20 обдишвания на минута, което на ръка може да бъде уморително, даже невероятно при спешна обстановка и отпадналост.

" Ако се наложи да чакаме дълго време екип, най-вероятно ще се уморим и тогава се пита в задачата какво вършим? “, сподели Чапъков.

Тази активност в действителност извърша винтовертът, прикован към механизъм който с въртеливи придвижвания изтласква въздуха. Апаратът може да издържи към 3 часа с една батерия. А методът на сглобяване може да бъде открит в интернет и инсталиран от всеки. За инженер Чапъков ефикасният апарат е първо откритие в региона на здравето. За своята близо 30-годишна инженерна активност обаче той към този момент има патент за откритие в региона на индустрията.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР