Инж. Валентин Чамбов от Гоце Делчев е новият зам.-министър на

...
Инж. Валентин Чамбов от Гоце Делчев е новият зам.-министър на
Коментари Харесай

Валентин Чамбов от Гоце Делчев е новият зам.-министър на Земеделието

Инж. Валентин Чамбов от Гоце Делчев е новият зам.-министър на Земеделието.

Той е роден на 11 юни 1974 година в град Гоце Делчев. Завършва Природо-математическа гимназия „ Яне Сандански “ с профил математика през 1993 година. През 1998 година приключва Лесотехническия университет в гр. София с магистърска степен по „ Горско стопанство “, а през 2004 година Университета по национално и международно стопанство с магистърска степен по „ Публична администрация “.

Чамбов е магистър по горско стопанство, като е приключил Лесотехническия университет в София. Член е на Управителния съвет на Съюза на лесовъдите в България. Чамбов е дълготраен чиновник на Изпълнителната организация по горите. Участвал е в голям брой работни и експертни групи към органите на Европейската комисия в Брюксел.

Лесовъдската си кариера стартира през 1999 година като лесничей в Държавно лесничейство „ Гоце Делчев “, след което става старши лесничей и шеф на държавната дърводобивна компания „ Ореляк 99 “ ЕАД. През 2003 година стартира работа в Националното ръководство по горите като младши специалист, след което поредно заема длъжностите старши специалист, основен специалист, шеф отдел и шеф на дирекция в централното горско ведомство.

Инж. Чамбов е съавтор на настоящия Закон за горите и на част от нормативната уредба в горския бранш. Участвал е в работни групи и комисии към помощните органи на Европейската комисия в Брюксел, касаещи европейското право по повод горското стопанство и използването на дървесина. Автор е на редица изявления, свързани с развиването на горския бранш, използването на дървесина, дървесната биомаса за енергийни приложимост, износа на дървесина и други
Женен е с 2 деца на 16 и 14 години. Говори британски език.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР