Инж. Стоян Братоев посочи, че по това трасе се очаква

...
Инж. Стоян Братоев посочи, че по това трасе се очаква
Коментари Харесай

До няколко месеца започва строежа на метрото от ул. „Гео Милев“ до бул. „Цариградско шосе“

Инж. Стоян Братоев уточни, че по това трасе се чака да има ситуирани 6 станции: " Там има към този момент утвърден Общ организационен проект, има утвърден регулационен проект. Приключват процедурите за избор на реализатори – пет от шестте контракта към този момент са подписани за строителство и за контрол. Нещата са в такава фаза, че идващите няколко месеца би трябвало да имаме подготвеност за започване на строителството. “

 

По думите на инж. Братоев сега тече координиране на идейните планове, които са последната фаза преди издаване на позволение за градеж и изясни от кое място ще минава трасето: „ Трасето по ул. „ Шипка “ минава под парка на Военната академия и е надълбоко над 20 м, оттова отива на кръстовището на бул. „ Ситняково “ – там е първата станция. Следващата станция е ситуирана на кръстовището на ул. „ Гео Милев “ и ул. „ Коперник “, идната е в „ Слатина “, преди Слатинска река и излиза на бул. „ Шипченски проход “, където е идната метростанция. Петата метростанция е пред зала „ Арена Армеец “. Последната е на бул. „ Цариградско шосе “, в южния локал, след спирката на „ Окръжна болница “, изясни изпълнителният шеф на столичния „ Метрополитен “.

 

Инж. Братоев добави, че предстоящият пътникопоток по тази линия е към 70 000-80 000 души на ден. На 28-ми януари се навършват 25 години от стартирането в употреба на първата метро линия в София.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР